Ratkaisukeskeinen psykoterapia

Etsitkö psykoterapeuttia Jyväskylästä? Olen Valviran ja Kelan hyväksymä psykoterapeutti Marika Hopeakoski. Pohditko sopisiko ratkaisukeskeinen psykoterapia sinulle? Tee testi ja selvitä sekä lue lisää ratkaisukeskeisestä lähestymistavasta psykoterapiasta.

Vanhempien ohjaus

Tarjoan vanhempain ohjausta sekä Kelan tuella tuleville, että itsemaksaville vanhemmille. Voit/voitte varata ajan suoraan minulta ja tulla yhdessä nuoren kanssa tai ilman.

Voimavarakeskeinen työnohjaus

Tarjoan voimavarakeskeistä yksilö- ja ryhmätyönohjausta. Ota yhteyttä sähköpostitse ja sovitaan sinulle tai työyhteisöllesi ilmainen tutustumiskäynti!

Kurssit, koulutukset ja ryhmät

ILMOITTAUMINEN VOIMAVARAKESKEINEN KIRJOITTAMINEN- KURSSILLE ON PÄÄTTYNYT!

Tammikuussa 2020 alkaa Voimavarakeskeinen kirjoittaminen -ryhmä, joka kokoontuu vuoden aikana 8 x 1,5 tuntia UnelmaRatkaisun toimitilassa Vapaudenkadulla Jyväskylässä. Ryhmätapaamisilla hyödynnetään voimavarakeskeistä työskentelyotetta ja tehdään itsetuntemusta vahvistavia kirjoitusharjoituksia. Ryhmätapaamisten lisäksi jokaiselle ryhmäläiselle ratkaisu- ja voimavarakeskeiset yksilötapaamiset 2 x 45 min.

Blogi

Tervetuloa lukemaan psykoterapeutin pitämää blogia. Blogissani jaan kokemuksia psykoterapiasta, tietoa Kelan kuntoutuspsykoterapiaan liittyvistä käytännöistä, annan vinkkejä itsetuntemuksen lisäämiseen ja tiedotan ajankohtaisista UnelmaRatkaisun asioista. Täältä voit tilata myös UnelmaRatkaisun kerran kuussa ilmestyvän hyvinvoinnin kuukausikirjeen sähköpostiisi!

Kelan kuntoutus psykoterapia

Etsitkö kelan hyväksymää psykoterapeuttia Jyväskylästä? Olen Valviran ja Kelan hyväksymä palveluntuottaja.
Kelan kuntoutuspsykoterapian tavoitteena on tukea ja parantaa kuntoutujan työ- ja opiskelukykyä. Kuntoutuksella turvataan työelämässä pysyminen tai sinne siirtyminen, työhön paluu tai opintojen edistyminen.

Varaa aika psykoterapiaan helposti verkossa

Voit käyttää verkkoajanvarausta sekä Kelan tukeman terapian varaamiseen, että omakustanteisiin käynteihin.

Varaa aika
Marika Hopeakoski

Psykoterapeutti ja työnohjaaja Marika Hopeakoski

Etsitkö psykoterapeuttia tai työnohjaajaa Jyväskylästä? Olen Valviran ja Kelan hyväksymä psykoterapeutti Marika Hopeakoski ja vastaanottoni sijaitsee Vaasankadulla Jyväskylässä. Olen erikoistunut ratkaisukeskeiseen psykoterapiaan ja tarjoan palveluitani Kelan kuntoutuspsykoterapia asiakkaille ja itsemaksaville asiakkaille. Lisäksi mahdollisuus saada vanhempain ohjausta ja voimavarakeskeistä yksilö- ja ryhmätyönohjausta. Työssäni niin psykoterapeuttina kuin työnohjaajana etsin jatkuvasti tapoja nähdä asioita toisella tapaa, uudesta näkökulmasta tai mittasuhteista käsin. Kannustan ihmisiä vahvistumaan omassa toimijuudessaan, näkemään itsensä laajemmin sekä kokemaan itsensä parhaana asiantuntija koskien elämänsä tärkeimpiä ratkaisuja. Kuljen vierelläsi ja autan sinua näkemään omaa elämääsi selkeämmin voimavarojesi kautta.

Lue lisää

Minulla on oikeus- terapiakortit

Terapiakortit

Psykoterapeutin suunnittelemia Minulla on oikeus- terapiakortteja jälleen saatavilla! Oikeuskortit soveltuvat mainiosti psykoterapeuteille, työnohjaajille, kouluttajille, ryhmän vetäjille, kenelle tahansa itsetuntemuksen lisäämiseen ja tavoitteiden asettamisen avuksi. Minulla on oikeus- terapiakorttien 2. painoksessa mukana opasvihko, jossa jokaista oikeutta avataan kysymyksin. Opasvihkossa myös lomake kirjaamista varten. Minulla on oikeus- terapiakorttien avulla selvität millaisia oikeuksia itsellesi sallit? Millaiset oikeudet ovat sinulle itsestään selviä, opittuja, ajankohtaisia tai vahvistettavia? Oikeuskortteja on kaikkiaan 36 ja ne avautuvat jokaiselle ihmiselle omalla ainutlaatuisella tavalla. Terapiakortit käydään läpi kahteen otteeseen, jolloin voit konkreettisesti huomata miten oma lähestymistapasi ja ajatuksesi ovat muuttuneet.

Lue lisää

Terapiassa sain puhua luottamuksellisesti kaikesta

Aluksi en uskaltanut kertoa terapiasta muille, mutta toisen terapiavuoden lopulla aloin kertomaan siitä myös muille. Silloin terapiasta oli tullut osa minun arkea ja koin, ettei minun tarvitse salailla tai hävetä sitä asiaa. Terapiassa tiesin, että voin puhua luottamuksellisesti mistä asioista vain. Tiesin jo ennen terapian aloittamista, että asioiden kiertely tai jopa “salailu” ei olisi auttanut minua lainkaan. Terapiassa käydään itsensä takia ja sieltä haetaan ja saadaan apua sekä tukea.

Asiakaspalaute

Uutiset

  • Uusi toimitilani sijaitsee nyt elokuusta 2020 lähtien Rautpohjasta osoitteesta Syrjälänkatu 11 A. Tervetuloa!

  • Kesälomalta palaan 10.8.2020 aloittaen toimintani uudessa toimitilassani Syrjälänkadulla Rautpohjassa!

  • Juhannuksen jälkeen työskentelen vielä kaksi viikkoa ennenkuin jään kesälomalle 3.7. alkaen. Kesän aikana teen muuttoa uuteen toimitilaan Rautpohjaan. Toiveena elokuussa 10.8. alkaen lomalta palattuani nähdä taas asiakkaitani kasvokkain kevään etäilyn Lue lisää

Suurin oivallus on ollut, että minun ei tarvitse olla täydellinen ja suoriutua kaikesta täydellisesti. En enää vaadi itseltäni niin paljon. Ajan kanssa ahdistus on vähentynyt ja olen oppinut ottamaan asioita rauhallisemmin, askel askeleelta, vastaan. Minun ei tarvitse heti sekunnissa tarttua asioihin. Olen oppinut terapiassa vaihtoehtoisia toimintatapoja ja ajattelutapoja. Olen tarvinnut sitä, että joku "tökkii", ehdottelee, kun en itse aina ole tiennyt edes mikä ahdistaa.

Asiakaspalaute

Uusien näkökulmien oivaltaminen hyödyllisintä

Näin jälkikäteen merkittävin hyöty terapiasta on ollut se, että vaikeitten hetkien aikana pystyn rauhoittamaan itseäni palaamalla mielikuvissani terapiaistuntoihin. Minun ei tarvitse edes sanoittaa keskustelujamme, vaan yleensä vain muistelen sitä fiilistä, kun kuuntelit ja erityisesti sitä, kun sanoit jotain, josta minulle tuli välitön ahaa-elämys. Uuden näkökulman oivaltaminen oli kaikkein antoisinta ja hyödyllisintä ja muisto sellaisesta auttaa nykyäänkin minua asettamaan asioita parempiin mittasuhteisiin.

Asiakaspalaute

Nyt riitän tällaisena kuin olen

Ennen vatvoin mieltäni askarruttavia asioita päivittäin ja kaikki asiat vain kertyivät, enkä edes tajunnut, että henkisiinkin asioihin on olemassa ratkaisut. Sain terapiassa todella hyviä neuvoja, joiden avulla saavutin tavoitteeni. Kutsun kyseisiä neuvoja “työkaluiksi”, joita aion käyttää myös terapiasuhteen jälkeenkin. Neuvojen sisäistäminen ei tapahtunut hetkessä, joten oli todella hyvä, että sain käydä kaikki kolme vuotta terapiassa. Tärkein asia, jonka opin terapiassa oli lyhyesti, että minä riitän tällaisenaan kuin olen.

Asiakaspalaute

Ilmainen Psykoterapiaan hakeutujan opasvihko

Psykoterapiaan hakeutuessasi saattaa mielessäsi olla paljon kysymyksiä ja terapiaan liittyviä monenlaisia tuntemuksia:

-Mistä tiedän kuka psykoterapeutti minulle on oikea?

-Tarvitseeko käydä monella eri psykoterapeutilla tutustumassa ja miksi?

-Mitä tutustumiskäynnillä tapahtuu?

-Mitä minun on hyvä kertoa itsestäni psykoterapeutille tutustumiskäynnillä?

Moni kokee psykoterapiaan hakeutumisen vaivalloiseksi ja eri psykoterapeuttien luona tutustumiskäynneillä käynnin kuormittavaksi kun olisi jo halu päästä aloittamaan. Olen tehnyt sinulle Psykoterapiaan hakeutujan opasvihkon avuksesi, jotta juuri sinä löytäisit itsellesi sopivan psykoterapeutin.

Tilaa oma Psykoterapiaan hakeutujan opasvihko sähköpostiisi tästä!