Kuinka usein huomaat lykkääväsi jonkun asian hoitamista? Kuinka monesti mietit, että huomenna sitten  siivoan, aloitan kuntoilun tai otan puheeksi mieltäni vaivanneen asian?

Kuinka usein asian siirtämisen jälkeen moitit itseäsi mielessäsi ettet tänäänkään saanut asiaa hoidetuksi? Huomaat ehkä lannistuvasi entisestään ja jo pelkkä asian hoitamisen ajattelu tuntuu vaikealta ja voimia vievältä. Kannat mielessäsi isoa joukkoa tekemättömien asioiden listaa.

Seuraavan kerran kun pohdit lenkille lähtemistä niin ajattele, että se on jo onnistumista! Asia on selkeästi sinulle tärkeä ja ajankohtainen, koska se pyörii ajatuksissani niin paljon. Pelkkä asiaan tarttumisen aikominen on askel oikeaan suuntaan. Jos saat joku ilta kaivettua kaapin pohjalta lenkkikengät eteisen lattialle, olet taas onnistunut! Ehkä seuraavana iltana lenkkikengät ovat jo jalassasi ja käyt niillä kävelemässä roskakatoksen luona. Taas olet askeleen verran enemmän onnistunut! Matka lenkkikenkien sovittamisesta säännöllisen juoksuharrastuksen aloittamiseen voi tuntua pitkältä, mutta kaikki aikomukset siihen suuntaan vievät sinua kohti tavoitettasi.

Se mistä haaveilit 15-vuotiaana ei ehkä ole se mitä elämää elät nyt? Olisitko osannut edes haaveilla sellaisista asioista, jotka nyt ovat sinulle tärkeitä? Jokainen hetki erilaisine kokemuksineen muuttaa sinua ja ajatteluasi. Et ole tänään se sama ihminen, joka olit eilen. Aikomiset ryhtyä johonkin sinulle tärkeään muokkaavat sinua, antavat suuntaviivoja. Sinnikäs aikominen vie sinut lopulta haluttuun lopputulokseen yksi pieni hetki kerrallaan. Haaveet ja aikomiset luovat siltoja haluttuun lopputulokseen.

Aikominen on jo onnistumista
Merkitty: