Anna itsellesi retriitti ystävänpäivälahjaksi

Näin Ystävänpäivän lähestyessä on hyvä ystävien muistamisen lomassa myös miettiä hetki millainen ystävä olen itselleni? Olenko ilahduttanut itseäni lähiaikoina? Olenko muistanut suoda aikaa itselleni ja kysyä kuinka voin, mitä minulle kuuluu? Olenko kohdellut itseäni sillä samalla lempeydellä kuin läheisiäni ja minulle rakkaita ihmisiä? Osaanko yhtä kärsivällisesti suhtautua itseeni ja todeta ettei se haittaa, jos jokin ei menekään kerralla oikein. Osaanko kehottaa myös itseäni ottamaan rennommin? Tai olemaan armollisempi omissa odotuksissani ja vaatimuksissani siitä, mitä kaikkea pitäisi tehdä ja saada aikaa esim. töissä tai kotona?  Tärkeimmän ystävyyssuhteesi sinä luot ensin itseesi ja sitä kautta se heijastuu myös muihin läheisiisi. 

Lue seuraavat lauseet itsellesi ääneen ja pohdi millaisia ajatuksia sekä tunteita lauseiden ääneen sanominen herättää sinussa:

Kiitos…

  • kun pidät puoliani toisen ihmisen loukatessa, mitätöidessä tai aliarvioidessa minua.
  • kun muistutat minua, että saan sallia myös itselleni asioita, jotka virkistävät, ilahduttavat ja rentouttavat minua.
  • kun muistutat minua pyytämään apua kun ei selviä arjen kuormituksen tai työkiireiden alla.
  • kun huolehdit, että pidän riittävästi taukoja, vapaa-aikaa ja lomia.
  • kun kehut ja kannustat minua sekä autat minua säilyttämään uskoni asioiden järjestymiseen.
  • kun kannustat minua puhumaan asioistani toiselle ihmiselle ollessani peloissani, stressaantunut tai huolestunut.
  • kun kehotat minua huolehtimaan kokonaisvaltaisesti omasta hyvinvoinnistani nukkumalla riittävästi, terveellisellä ravinnolla ja liikkumalla kehoani kuunnellen.
  • kun annat minun olla juuri sellainen kuin olen etkä aseta kohtuuttomia odotuksia tai paineita minulle.Kiitos minä!

Kuinka usein muistat itseäsi kiittää ja puhua itsellesi armollisesti tai hemmotella itseäsi?

Kuvat: Jani Salonen, Elina Käkelä ja By Emmi Oy

Anna itsellesi tänä vuonna lahjaksi retriitti!

Järjestän yhdessä ystäväni Valokehon Miran kanssa toukokuussa 18.-20.5.2023 maalaishotelli Morvassa Jämsässä. Teemme kolmen päivän aikana aistimatkaa itseemme, keskittyen kehon ja mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen. Herättelemme eri aistien ja elementtien, näkökulmien kautta, itsestämme irtipäästettäviä, aikansa eläneitä, kokemuksia ja ajattelumalleja, kehon tuntemuksia. Pysähdymme itsemme äärelle, kuulostelemaan siellä olevia ja syntyviä, uusia ajatuksia, aistimuksia lisäten mielen ja kehon rauhaa. 

Retriitillä käytämme erilaisia kokonaisvaltaisia lähestymistapoja ja menetelmiä, joiden avulla jokainen voi löytää myös uudenlaisia kokemuksia ja oivalluksia itsestään. Retriitti on matka, jossa jokainen saa rauhassa omaehtoisesti, turvallisella ilmapiirissä, olla juuri oma itsensä eikä retriitillä vaadita mitään erityistaitoja kirjoittamisen, itseilmaisun tai liikkumisen suhteen. Voit ottaa retriitiltä niitä elementtejä ja ajatuksia, jotka tukevat sinun matkaasi itseesi. Osallistut ohjelmaan sillä tavalla kuin se on sinulle luontevaa. Omien ajatusten ja kokemusten jakaminen on vapaaehtoista, voit hyvin myös keskittyä omaan sisäiseen matkaasi. 

Aistimatka itseeni -retriitillä käytämme erilaisia luovia kirjallisuusterapeuttisia menetelmiä kuten terapeuttista kirjoittamista, korttityöskentelyä ja luovaa maalaamista. Vahvistamme keho- mieli yhteyttä erilaisilla rauhallisilla ja lempeillä liikkeillä, meridiaanivenyttelyllä ja teemme kehokartan sekä annamme äänimaljakylvyn hoitaa sanattomasti kehoamme. Retriitillä tutustumme energia-anatomiaan, elementtiteoriaan ja vahvistamme luontoyhteyttä.

Paikka: maalaishotelli Morva  Jämsässä luonnon keskellä, kauniissa maalaismiljöössä. Majoittuminen 2 hengen huoneissa täysihoidolla sisältäen 2 x aamupalan , 2 x lounaan, 2 x päivällisen 2x kahvi/välipala ja 2 x iltapalan.

Aika: Helatorstaina 18.5.2023- lauantaina 20.5.2023
– Aloitamme torstaina klo: 14:00
– Lopetamme lauantaina lounaaseen klo: 12.00 

Hinta: Ennakkovaraajan etuna 503 € kahden hengen huoneessa (5 % alennus) 15.3.2023 mennessä tehdystä varausmaksusta !


Viimeinen ilmoittautumispäivä on 15.4.2023, jolloin retriitin hinta 530€ kahden hengen huoneessa.


– varausmaksu 200 € maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä ja loput ennen retriitin alkua.
Varausmaksu Hoitohuone Valokehon verkkokaupan kautta! www.valokeho.fi/verkkokauppa

Mahdollisuus myös yhden hengen huoneeseen lisämaksusta, jolloin hinnat:
– 15.3.2023 mennessä tehty varaus, jolloin retriitin hinta 578€ ( 5 % alennus)
– viimeinen ilmoittautumispäivään mennessä tehty varaus, jolloin retriitin hinta 605€ 

Retriitin matkaoppaat: 

Mira Vatanen/ Hoitohuone Valokeho – koulutettu hieroja, luontaishoitaja, vyöhyke-ja shiatsuterapeutti, energiahoitajakouluttaja, jooganohjaaja

www.valokeho.fi

Marika Hopeakoski/ Tmi UnelmaRatkaisu – ratkaisukeskeinen psykoterapeutti, kirjallisuusterapeutti, voimavarakeskeinen työnohjaaja

www.unelmaratkaisu.fi

Tuletko kanssamme hemmottelemaan itseäsi?

Kuva: Jani Salonen

Ohjelma:

Retriitille torstaina klo 14 saapuessasi pääset tutustumaan meihin matkaoppaisiisi ja kanssakulkijoihin tällä matkalla, jota teet ensisijaisesti itseesi. Saat saavuttuasi rauhassa asettua itseesi, oman kehosi ja mielesi tämänhetkistä olotilaa aistimaan. Käymme läpi retriitin ohjelmaa ja luomme yhdessä turvallisen ilmapiirin, jossa sinulla on lupa olla rauhassa itsesi sekä toisten kanssa. Maalaishotelliin pääset majoittumaan klo 16.00. Majoittumisen jälkeen syvennymme havainnoimaan kehon aistimuksia ja taltioimaan huomiosi kehokarttaan. Runsaan aistillisen päivällisen jälkeen pääset rentoutumaan lempeiden meridiaani venyttelyn avulla. Lopuksi annamme äänimaljakylvyn syventää rentoutumisen ja asettumisen tilaa, jonka jälkeen on hyvä asettua lepäämään maalaishotellin viihtyisiin huoneisiin. Halukkaille mahdollisuus vielä rentoutua hotellin iltasaunassa tai pulahtaa lammen raikkauteen.

Perjantaina  teemme aistimatkan läheiselle Morvan vuorelle. Matkalla pysähtelemme eri elementtien kautta kehomme äärelle ja teemme tietoista kävelyä. Pari tuntia kestävällä aistimatkalla, etenemme rauhalliseen tahtiin itseämme kuulostellen, helppokulkuisessa maastossa luontoa ja itseämme aistien. Käymme Morvan vuorelle kulkiessamme 7 mitta-askelta itseen- harjoituksen avulla läpi suhdettamme itseemme ja taltioimme havaintojamme ylös terapeuttisen kirjoittamisen avulla. Näköalatornista haemme uusia näkökulmia ja löydämme oman voimaelementtimme. Paluumatkalla pohdimme mistä kaikesta on tässä kohtaa elämää hyvä luopua ja etsimme oman elementin illan luopumisriittiin. Päivän aikana syvennämme kokemaamme mielikuvamatkan ja terapeuttisen kirjoittamisen avulla. Luopumisriitin jälkeen illalla annamme alitajunnan alkaa työstää tulevaa. Otamme intuitiivisesti korttimandalasta viestejä ja annamme äänimaljakylvyn helliä ennen asettumistamme taas maalaishotellin viihtyisiin huoneisiin. Mahdollisuus asettua jälleen vielä hotellin saunan lämpöön tai pulahtaa läheisessä lammessa.

Lauantaina käymme läpi yhdessä koettua ja alamme suuntaamaan ajatuksia kohti paluumatkaa. Ilmaisun tauluun taltioimme maalaten tai kirjoittaen oivalluksia matkaevääksi arkielämäämme. Pohdimme kuinka retriitillä koetun ja ymmärretyn uuden ajatuksen, kokemuksen, kehossamme olevan rauhan, saamme pidettyä elävänä myös arkemme ihmissuhteissa ja tilanteissa. Teemme uudestaan kehokartan ja vertaamme tuntemuksia retriitin alun tuntemuksiin. Lauantaina yhdessä nautitun lounaan jälkeen on aika suunnata takaisin omaan arkeen.

Koko retriitin ajan hellimme kaikkia aistejamme nauttien retriittiohjelman lisäksi maalaishotelli Morvan herkullisista ruuista: 

”Arvostamme lähi- ja luomuruokaa, jonka alkuperä on tiedossa. Haluamme tarjota aitoja, luonnollisia makuja. Valmistamme tarjottavamme itse, mahdollisimman alusta alkaen, korkealaatuisista ja lähellä tuotetuista raaka-aineista. Me rakastamme ruokaa, ja meille on sydämen asia saada tarjota vieraillemme laadukkaita, puhtaita ja aitoja makuelämyksiä, perinteitä ja luonnollisuutta vaalien. 

Eri vuodenajat näkyvät keittiössämme. Sadonkorjuun aikaan haemme kasvikset suoraan pellosta, sienet ja marjat metsästä, sekä käytämme villiyrttejä sesonkien mukaan. Ruisleivänkin leivomme itse 100 % luomurukiista yli sata vuotta vanhaan juureen. Oman käden jälki näkyy ja maistuu kaikessa – alusta loppuun asti.

Tuotteemme ovat laktoosittomia, ja keittiössämme valmistuu tilauksesta erilaiset erityisruokavaliotkin. Kunnioitamme luontoa ja käytämme luonnonvaroja ekologisesti satokauden ja vuodenkierron mukaan elämällä. Näin edistämme myös terveellisyyttä ja makujen aitoutta: vuodenkierron mukaiset luonnonantimet eivät tarvitse sen paremmin pitkiä kuljetusmatkoja kuin säilöntäaineitakaan. Näin tuotteet ovat myös taatusti tuoreita, parhaimmillaan jopa suoraan pellosta tai metsästä tuotuja. Kasvikset ovat satokauden aikaan myös maukkaimmillaan, sillä ne ovat saaneet kasvaa luonnollisesti, ilman keinotekoisia apukeinoja.”

Lähde: www.morva.fi

Kuva: Elina Käkelä

Tilaa ilmainen 3-osainen videosarja Aistijaiset

Nyt tilattavissa ilmaiseksi sähköpostiisi 3-osainen videosarja Aistijaisia! Saat pieniä Aistijaisia tulevalta retriitiltämme pienien harjoitusten muodossa ja kerromme myös lisää retriirin ohjelmasta, paikasta ja itsestämme retriitin matkaoppaina.

1 osa: NYT HETKI- harjoitus keholle

2. osa: ENERGIAVIRTAUS- harjoitus

3.osa: STANLEY ROSENBERGIN PERUSHARJOITUS

Pidäthän toisten ihmisten lisäksi myös yhtä hyvää huolta itsestäsi?!

Ihanaa lähestyvää Ystävänpäivää!

Anna itsellesi retriitti ystävänpäivälahjaksi