Kesälomailen 1.7.-7.8.2022

Nyt on aika näiden helteiden helliessä alkaa minunkin pikku hiljaa asettautua kesälomalle. Työnohjaukset loppuivat pääsääntöisesti jo toukokuun puolella ja psykoterapia asiakkaiden kanssa on jatkettu vielä kesäkuun puolelle. Olen todennut asiakkailleni miten myös intensiivisestä itsensä kanssa työskentelystä on hyvä välillä luopua ja lomailla. Lomailen viiden viikon ajan ja palaan 8.8.2022 takaisin töihin.

Paikkatilanteeni psykoterapiaan/ työnohjaukseen/ kirjallisuusterapiaan

Tällä hetkellä asiakastilanteeni syksyn osalta on täynnä, joten mikäli etsit itsellesi psykoterapeuttia, niin katsothan Keski-Suomen Psykoterapiayhdistyksen psykoterapeuttiluettelosta löytyisikö vapaita psykoterapeutteja? Mikäli etsit lyhytpsykoterapiaa voit katsoa myös Psykoterapian ammattilaiset- sivustolta psykoterapeuttien yhteystietoja. Sieltä löytyy myös Valviran nimikesuojattuja psykoterapeutteja, jotka tarjoavat myös etänä psykoterapiaa. Kelan kuntoutuspsykoterapiaa etsiessä löydät myös Kelan palveluntuottaja hausta psykoterapeuttien yhteystietoja.

Yksilötyönohjaukseen mahdollista päästä syyskuusta 2022 lähtien. Yksilötyönohjaus tapaamiset joko etänä tai UnelmaRatkaisun toimitilalla. Seuraavan kerran ryhmätyönohjaus mahdollista aloittaa tammikuussa 2023. STOry työnohjaajat ovat päivittäneet sivunsa ja sieltä voit katsoa myös työnohjaajien yhteystietoja. Myös Dialogic, jonka kouluttamana minäkin valmistuin työnohjaajaksi, ylläpitää omaa Dialogic-yhteisöä. Täältä löydät voimavarakeskeisten työnohjaajien yhteystietoja.

Kirjallisuusterapia on myös mahdollista aloittaa syksyllä 2 asiakkaan. Tapaamiset 2-4 viikon välein. Lue lisää kirjallisuusterapiasta täältä!

Rentouttavaa kesää

Viimeisiä tapaamisia asiakkaiden kanssa vielä tällä viikolla torstaihin saakka. Pitkissä psykoterapiasuhteissa erilaiset tauot tuovat rytmiä terapiasuhteeseen niin asiakkaalle kuin terapeutillekin. Terapiassa viikoittaiset tapaamiset läpi vuoden ovat intensiivinen suhde. Vaikka tapaaminen olisi vain kerran viikossa niin asiat elävät usein asiakkaan mukana läpi viikon. Välillä asioita pohditaan tietoisesti hyvinkin paljon, joskus tuntuu kuin viikko olisi vain hujahtanut ohi. Moni asiakas puhuu, että paria päivää ennen tai viimeisestään terapiaan tullessa, alkaa taas asioiden pohdinta. Sitä ikäänkuin virittäydytään jo valmiiksi asioiden äärelle. Yhteisten keskustelujen äärellä voidaan huomata sellaisen viikon kohdalla asioiden etenemistä, jolloin tuntuu ettei mitään olisi tapahtunut. Kiireisen arjen keskellä terapiassa voidaan pysähtyä pohtimaan mitä kaikkea elämässä ja itsessä on tapahtunut. Tällaiselle intensiiviselle pohdinnalle on hyvä myös saada ajoittain taukoa. Aivan kuin hektisen arjen keskellä on hyvä välillä päästää itsensä tylsistymään niin myös terapiasuhteessa antaa ajatusten lomailla. Tätä kautta voi taas syntyä uutta ja tuoretta ajattelua, näkökulmaa omiin asioihin! Kesälomalla myös minä terapeuttina saan etäisyyttä asiakkaan asioihin. Tämä auttaa säilyttämään sopivan etäisyyden asiakkaan asioihin ja tuomaan taas uudenlaista näkökulmaa lähestyä joskus hyvinkin haastavia elämäntilanteita.

Lomalla on myös hyvä psykoterapeuttina ottaa hieman kevyemmin. Alhaalla olevassa kuvassa etualalla asiakkaan tuomaa ja suosittelemaa lomalukemista minulle. Nyt kesäksi siis muut kirjat syrjään ja hieman ”syvällisempää” ammattikirjallisuutta tilalle. Tämä piristi kummasti ja tähän aion kyllä lomallani ensitöikseni tarttua:)

Rentouttavaa kesää !

Kesälomailen 1.7.-7.8.2022
Merkitty: