Kirjallisuusterapeuttinen työnohjaus

Nyt mahdollisuus aloittaa kirjallisuusterapeuttinen työnohjaus tammikuussa 2023 kanssani! Kirjallisuusterapia on terapeuttisesti voimauttava vuorovaikutusprosessi, jota hyödynnetään työnohjauksessa. Kirjallisuusterapeuttisessa työnohjauksessa minä yhdessä ryhmän tai yksilön kanssa ohjaan sinulle erilaisia itsetuntemustasi syventäviä harjoituksia työnohjauksen tavoitteiden mukaisesti. Apuna työnohjauksessa voidaan käyttää kirjoittamisen lisäksi erilaisia luovia menetelmiä kuten kuvataidetta, valokuvia, kehollisia harjoituksia ja erilaisia valmiita kirjallisia aineistoja.

Kirjallisuusterapeuttinen lähestymistapa sopii mainiosti niin yksilö-kuin ryhmätyönohjaukseenkin. Kirjoittaminen toimii asioiden jäsentämisen välineenä ja mahdollistaa erityisesti työyhteisössä myös toisten kuuntelemisen taidon vahvistumisen. Kun omat ajatukset saadaan ensin laitettua ylös, on niihin helpompi palata ja kuulla toista kun ” ei tarvitse pitää mielessään omaa mielipidettä, ajatusta aktiivisesti mielessä” vaan laittaa se hetkeksi syrjään. Terapeuttinen kirjoittaminen lisää dialogisuutta työyhteisössä ja mahdollistaa asioiden tarkastelun monesta eri näkökulmasta, arvottamatta mitään mielipidettä tai ajatusta paremmaksi.

Kirjoittaminen toimii jäsentämisen välineenä ja tuo näkyväksi ajatuksia, tunteita ja kehosi tuntemuksia. Tämä on itsessään hoitavaa ja voimauttavaa. Halutessasi voit jakaa omia huomioitasi kanssani yksilötyönohjauksessa tai työyhteissössäsi vapaasti kertoen tai suoraan omaa tekstiäsi lukien. Joskus merkityksellistä voi olla pysähtyä kirjoittamansa äärelle jakamatta sitä kenenkään kanssa vaan jatkamalla kirjoittamista yksin ennen sen esille tuomista esim. työyhteisössä. Kirjallisuusterapeuttinen työnohjaus sopii kaikille, jotka ovat valmiita pysähtymään kuuntelemaan omaa sisäistä tarinaansa eikä se vaadi mitään erityisosaamista kirjoittamiseen liittyen.

Kirjallisuusterapeuttisessa työnohjauksessa lähestymistapanani on voimavarakeskeinen lähestysmistapa, jonka ajattelen koostuvan dialogisuudesta, ratkaisukeskeisyydestä, narratiivisuudesta ja reflektiivisyydestä. Työotteena olen syvästi myös vaikuttunut traumainformoidusta lähestymistavasta ja mieli-keho yhteyden havainnoimisesta, jota pyrin syventämään jatkuvasti kaikessa työssäni.

Kirjallisuusterapia on terapeuttisesti voimauttava vuorovaikutusprosessi, jota hyödynnetään työnohjauksessa.

Kirjallisuusterapeuttinen työnohjaus käytännössä

Kirjallisuusterapeuttisen työnohjauksen kesto on 90 min ja työnohjaukset toteutuvat 2-4 viikon välein sopimuksen mukaan. Ilmaisella työnohjauksen tutustumiskäynnillä sinä tai työyhteisösi pääsette kertomaan työnohjauksen tarpeestanne. Tutustumiskäynnin kesto yksilötyönohjauksessa 45 min ja ryhmätyönohjauksessa 60 min.

Yksilö-ja pienien ryhmien työnohjaus onnistuu Rautpohjassa toimitilallani Jyväskylässä sekä etäyhteydellä. Isompien ryhmien työnohjaus onnistuu myös työpaikan itse järjestämissä tiloissa, kysy tästä erikseen tarjousta. Työnohjaustarjoustani määritellessäni otan huomioon ajan, joka kuluu matkata työpaikallenne sekä matkakustannukset. Työskentelen Jyväskylän alueella mikäli se sopii aikatauluihini. Tällä hetkellä suosin ensisijaisesti toimitilallani järjestettäviä työnohjauksia.

Ota yhteyttä minuun: marika@unelmaratkaisu.fi ja aloita kirjallisuusterapeuttinen työnohjaus kanssani tammikuussa 2023?!

Tutustumiskäynnille pääset jo tämän vuoden puolella.

Työniloa päivääsi toivotellen,

Tämän artikkelin kuvat: By Emmi Oy

Kirjallisuusterapeuttinen työnohjaus