Olen käyttänyt Minulla on oikeus- kortteja psykoterapia asiakkaiden kanssa sekä muutamissa työnohjausryhmissä. Minulla on korteista pelkästään hyviä kokemuksia. Olen mainostanut niitä kollegoilleni. Tykkään itse käyttää erilaisia työvälineitä, kortteja, valokuvia, esineitä  ja tarinoita. Korttiesi avulla on syntynyt tosi hyviä keskusteluja ja asiakkaat ovat tykänneet. Aika monen terapia-asiakkaan kanssa olen keskustellut paljon siitä, onko asiakkaalla oikeus voida hyvin, vaikka muilla perheenjäsenillä ei menekään yhtä hyvin. Tai onko minulla oikeus mennä toipumisprosessissani eteenpäin nopeammin kun esim. äidillä. Toinen paljon puhuttanut teema on ollut onko oikeutta luopua ylläpitämästä ihmissuhdetta, joka vaan vie resursseja ja voimia eikä anna mitään. Oikeus johonkin herättää aina myös keskustelun velvollisuuksista ja vastuusta. Eli päästään aika olennaisten asioiden äärelle.

Ryhmissä olen käyttänyt niitä mm. yhden perhekotien porukan kanssa keskusteluun siitä arvopohjasta mitä nuorille haluavat opettaa ja josta kumpuavat perhekodin arkikäytännöt, säännöt ja tapa toimia. Toimi siinäkin tosi hyvin, mutta vaatii ohjaajalta enemmän. Ryhmissä korttien käyttö vaatii aina kunkin ryhmän toimintaan sopivan sovellutuksen. Mutta sen kun onnistuu tekemään, Toimii loistavasti.  Itse olen tehnyt ryhmien kanssa töitä lähes kolmekymmentä vuotta ja kokeillut  kaikenlaista. Eli lyhyesti sanottuna, kortit ovat loistava työväline niin terapiaan kuin työnohjaukseen. Hienoa, että olet ne tehnyt, kiitos.

– Eläkkeelle jäänyt kollega –

Korttien avulla on syntynyt tosi hyviä keskusteluja