Kun kohtaat uuden ihmisen ja alatte tutustua toisiinne, niin millaista tarinaa kerrot hänelle itsestäsi? Millaisia elämänvaiheita, tapahtumia ja kohtaamisia mieleesi nousee? Huomaatko nostavasti aina samat haasteelliset elämäntilanteesi esille vai huomaatko ettei ne enää määrittele sitä kuka olet tänään? Vai ajatteletko, että kaikki eletyt päivät ovat muokanneet sinut sellaiseksi kuin olet? Annatko itsellesi luvan määritellä itsesi toisin tässä hetkessä?

20150319_090506On mielenkiintoista minkälaisilla asioilla määritämme itseämme. Haluanko nostaa esille elämäni kipukohtia selittämään itseäni vai voinko nostaa esille niitä oivaltamisen hetkiä kun tunsin vahvasti olevani oikealla tiellä elämässäni. Mitkä ovat niitä asioita, jotka koskettavat minua niin syvästi, että käännän itselleni uuden suunnan tai pysyn entistä vahvemmin valitsemallani tiellä.


Olenko yhtä kuin ammattini tai taloudellinen tilanteeni? Olenko yhtä kuin kaikki elämäni ihmissuhteet? Olenko sitä mitä kaikkea minusta on sanottu? Olenko kaikkea sitä mitä oletan muiden ajattelevan minusta? Mitkä asiat määrittelevät minut minulle itselleni?


Millaista tarinaa kerrot itsestäsi?