Minulla on oikeus- kurssi alkaa huhtikuussa 2021

Huhtikuussa 2021 alkaa Teams- etäyhteydellä tapahtuva Minulla on oikeus- kurssi, joka perustuu samannimisiin luomiini terapiakortteihin. Kurssi kokoontuu huhtikuussa tiistaisin klo: 15-17 yhteensä neljä kertaa etänä. Kurssiin kuuluu myös kaksi 45 min yksilötapaamista minun kanssani, joista toinen maaliskuussa ja toinen huhtikuussa. Yksilötapaamisten aikana saat yksilöllistä tukea oikeuksien työstämiseen ja vahvistamiseen. Nämä ajat sovitaan jokaisen ryhmäläisen kanssa erikseen. Ryhmätapaamisten päivämäärät ovat: 6.4., 13.4., 20.4. ja 27.4.2021.

Kurssi perustuu luomiini Minulla on oikeus- terapiakortteihin, joissa on 36 oikeutta. Oikeuksia läpikäymällä herätellään tarttumapintaa kirjoittamisen ja keskustelemisen avulla omiin oikeuksiin ja niiden toteutumiseen elämässäsi. Jokainen oikeus jaetaan neljään eri kategoriaan: itsestään selvät, opitut, ajankohtaiset ja vahvistettavat oikeudet. Oikeuden jakaminen selkeyttää ja saa näkyväksi jo elämässäsi läpikäydyt sekä vielä työstämisen alla olevat oikeudet. Autan sinua myös henkilökohtaisilla tapaamisilla valitsemiesi oikeuksien vahvistamista ja annan tarvittaessa uuden henkilökohtaisen kirjoitusharjoituksen työstettäväksi. Eri oikeudet avautuvat hyvinkin erilaisten elämäntapahtumien kautta yksilöllisellä tavalla eri ihmisille. 

”Minulla on oikeus sanoa ei, asettaa muille rajat, kieltäytyä.”

-Minulla on oikeus- terapiakortit/ UnelmaRatkaisu-

Olen käyttänyt kortteja psykoterapiassa asiakastyössä jo useita vuosia ja olen edelleen hämmästynyt niiden kautta avautuvista asioista. Nyt haluan toteuttaa ensimmäistä kertaa ryhmämuotoisen kurssin, jossa mahdollisuus saada myös vertaistukea ja näkemystä oikeuksien kanssa toisilta ihmisiltä. Terapia tapaamisilla avaan usein asiakkaalle kuinka muut saattavat kokea jonkun oikeuden, joka onkin asiakkaalle täysin itsestään selvä. Tällöin asiakas saa uutta näkökulmaa ja kenties osaa arvostaa oikeuden toteutumista omassa elämässään. Joskus jäämme kiinni vain niihin työstettäviin oikeuksiin emmekä näe kuinka moni oikeus toteutuu siihen juuri huomiota kiinnittämättä. Oikeuden jaottelu auttaa sinua omien oikeuksiesi jäsentelyssä ja kurssilla jaat ajatuksiasi vain sen verran kun koet mielekkääksi. Yksilötapaamisella voit avata halutessasi luottamuksellisesti asioita minulle enemmän. 

Keväällä 2021 järjestettävä Minulla on oikeus- kurssi kuuluu Jyväskylän kesäyliopistossa opiskelemaani kirjallisuusterapia opintoihin. Kurssin päätteeksi pyydän sinua täyttämään palautelomakkeen, jossa toivon sinun jakavan kokemuksiasi kurssista. Ryhmään mahtuu 4-7 ihmistä.

Minulla on oikeus- ryhmätapaamiset

Ryhmätapaamisilla avaamme oikeuksia konkreatian tasolle, mitä oikeus sinulle voisi tarkoittaa? Mistä näkökulmasta käsin tai elämäsi tapahtumasta saat siihen tarttumapintaa? Ryhmätapaamisilla on myös jonkun verran aikaa kirjoittaa, mutta voit jatkaa asioiden työstämistä kirjoittamalla tapaamisten välillä. 

Viimeisellä ryhmätapaamisella valitset yhden oikeuden, jota haluat erityisesti vahvistaa elämässäsi ja pohdimme ratkaisukeskeisellä otteella mistä kaikesta huomaat oikeuden toteutumisen elämässäsi? Mitä kaikkea olet oikeuden kanssa jo työstänyt, oivaltanut? Mikä on seuraava askel, josta huomaat oikeuden vahvistuneen? 

Minulla on oikeus- terapiakortit sisältävät 36. oikeuskorttia.

Minulla on oikeus- yksilötapaamiset

Ennen kurssin alkua olevalla yksilötapaamisella tutustumme toisiimme ja kurssin ennakkotehtävän avulla pääset avaamaan minulle henkilöhistoriaasi sen verran kun koet sen olevan tarpeellista. Etukäteen tutustumalla voin ottaa ryhmätapaamisella huomioon sinun toiveesi kurssin suhteen.  Ennakkotehtävä siis virittää sinua aiheeseen eikä välttämättä vaadi sinua kuin lukemaan tehtävän läpi. Voit siis hyvin tulla yksilötapaamiseen sen kummemmin valmistautumatta.

Viimeisellä yksilötapaamisilla saat lisätukea valitsemasi oikeuden/ oikeuksien kanssa työskentelemiseen, saat yksilöllisiä jatkokirjoitusharjoituksia ja tapoja työstää oikeuden vahvistamista elämässäsi. Yksilötapaamiset järjestetään kurssin aikana erikseen sovittuna aikana. Yksilötapaamiset toteutetaan myös Teams-etäyhteydellä.

Ilmoittaudu kurssille 14.3.2021 mennessä

Minulla on oikeus- kurssille mahtuu mukaan 4-7 ihmistä. Kurssille otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssi alkaa mikäli ryhmäläisiä on vähintään neljä. Ryhmän on tarkoitus olla pieni, jotta myös keskustelulle jää tilaa ja minä ohjaajana voin huomioida jokaista ryhmäläistä myös ryhmätapaamisten aikana. Jokainen jakaa kurssilla haluamansa määrän ajatuksiaan eikä se ole edellytys ryhmään osallistumiselle. Yksilötapaamisella, joka kurssin alussa varmistan toiveesi kurssin suhteen ja huomion ne niin, että jokaisella on ryhmässä varmasti hyvä ja luottavainen olo osallistua.

Ilmoittaudu kurssille 14.3.2021 mennessä lähettämällä minulle sähköpostia marika(ät)unelmaratkaisu.fi. Otsikoi sähköposti: Minulla on oikeus- kurssille ilmoittautuminen.

Mikäli kurssilla on tilaa lähetän sinulle pienen ennakkotehtävän pohdittavaksi, jotta tiedät millaisten asioiden kanssa yksilötapaamiselle työskentelemme.

Ensimmäinen yksilötapaaminen järjestetään maaliskuun aikana ennen ensimmäistä ryhmäkertaa eli 6.4.2021.

Kurssin hinta on 254 €, kurssi mahdollista maksaa kahdessa osassa 127 € huhtikuussa, 127 € toukokuussa. Tällöin tarvitsen henkilötunnuksesi. Mikäli maksat kurssin kerralla ennen kurssia alkua ei henkilötunnusta tarvita.

Hinta sisältää 2 x 45 min yksilötapaamista Teams- etäyhteydellä minun eli ryhmän ohjaaja Marika Hopeakosken kanssa kurssin alussa ja aikana ( 2 x 77 €= 154€). Lisäksi 4 x 2 tunnin ryhmätapaamiset Teams- etäyhteydellä (25 €/ryhmätapaaminen).

Lämpimästi tervetuloa kurssille! Näenkö kurssillani juuri sinut?

Minulla on oikeus- kurssi alkaa huhtikuussa 2021