Valmistuin voimavarakeskeinen työnohjaajaksi viime vuoden puolella ja olen 2,5 vuotta kestäneen koulutuksen myötä huomannut voimavarakeskeisen ajattelun näkyvän myös psykoterapia työssäni nykyään. Ajattelenkin, että ratkaisukeskeisen psykoterapiaotteeni onkin lähempänä nykyään voimavarakeskeistä työskentelyotetta. Tämän vuoden puolella olen nyt  myös STOry työnohjaaja  sekä kuulun lisäksi Dialogicin DIATO-verkostoon.

Mikä on DIATO-verkosto?

DIATO- verkoston jäsenet ovat käyneet 2,5 vuotisen Dialogicin järjestämän työnohjaajakoulutuksen. DIATO-verkosto kokoaa yhteen voimavarakeskeiset työnohjaajat ja prosessikonsultit. Sen tarkoituksena on vahvistaa dialogista ja voimavarakeskeistä työskentelyä suomalaisessa työelämässä. Toisena tarkoituksen aon vahvistaa verkoston jäsenten tietoja  ja taitoja toimia työnohjaajina/ prosessikonsultteina. DIATO- verkosto kokoontuu vuosittain yhteiseen seminaariin, minkä lisäksi verkoston jäsenet voivat alueellisesti kehittää yhdessä kunkin omaa sekä yhteistä työskentelyään.

 

Mitä tarkoittaa STOry työnohjaajan nimike?

STOry- nimike kertoo, että työnohjaaja on koulutettu Suomen työnohjaajat ry:n koulutussuositusten mukaisesti ja että hän on sitoutunut työssään noudattamaan yhdistyksen eettisiä periatteeita. Voit tutustua tarkemmin yhdistyksen eettisiin periaatteisiin täällä STOryn sivuilta.  Niihin sitoutunut työnohjaaja STOry edistää ja ylläpitää avoimuutta, luottamuksellisuutta, hyvää vuorovaikutusta ja ohjattavien oppimista. Lisäksi hän huolehtii omasta täydennyskoulutuksestaan ja työnohjauksen työnohjauksestaan.

 

Työnohjaus on oman työn tutkimista, arviointia ja kehittämistä, joka tapahtuu koulutetun työnohjaajan avulla. Se on työhön, työyhteisöön ja omaan työrooliin liittyvien kysymysten, kokemusten ja tunteiden yhdessä tulkitsemista ja jäsentämistä.

Lähde: STOryn kotisivut

 

 

Olen nyt STOry työnohjaaja ja DIATO verkoston jäsen