Psykoterapiassa kävijän opasvihko

 

Psykoterapiassa kävijän opasvihko on UnelmaRatkaisun asiakkaille tarkoitettu opasvihko. Aiemmin tekemäni Psykoterapiaan hakeutujan opasvihko oli yleiskatsaus terapiaan hakeutuessa kaikille asiasta kiinnostuneille. Psykoterapiassa kävijän opasvihkoon  olen koonnut asiakkailleni, jotka ovat valinneet minut psykoterapeutikseen psykoterapiaan liittyviä yleisiä käytäntöjä ja tietoa kuinka minä psykoterapeuttina toimin.

 

Aloitin v. 2018 alusta käytännön lähettää asiakkailleni kuukausikirjeen, koska huomasin puhuvani eri asiakkaille samoista käytännön asioihin liittyvistä asioista pitkin viikkoa. Kuukausikirjeen avulla saan kerralla kerrottua ajankohtaisista asioista kaikille asiakkailleni. Näin toimimalla myös meidän yhteinen aikamme terapia tapaamisella ei mene ajankohtaisista asioista kertomiseen vaan sinun asioidesi läpikäymiseen. Kuukausikirjeen tilaaminen on vapaaehtoista asiakkaalle. Itse ajattelen, että kun tiedät kuinka psykoterapeuttinasi toimin  ja mihin psykoterapiaan tullessasi sitoudut niin sen paremmin yhteistyömme sujuu. Olen koettanut jo ennakoida sellaisia asioita auki kirjoittamalla, joita monet psykoterapiassa käydessään pohtii. Ajattelen, että mitä läpinäkyvämpää ja ennakoitavampaa asiat ovat sen helpompaa on myös keskinäisen luottamuksen syntyminen.

Opasvihkossa löydät tietoa mm. millaisia asioita psykoterapiasopimukseen kirjataan, miten maksuasiat hoituvat, millaisia asioita kirjaan käynniltäsi ja mihin, mitä tarkoittaa vaitiolovelvollisuus ja löydät myös yritykseni tietosuojaselosteen. Lopussa on tilaa sinun omille muistiinpanoillesi. Voit kirjata terapian tavoitteet itsellesi ylös sekä merkitä omat terapiakäyntisi lomakkeeseen ylös.

Päivitän opasta aika ajoin ja lisään sinne mm. vuosittaiset loma-aikani. Näin voit asiakkaanani hyvissä ajoin varautua loma-aikoihini ja tarvittaessa ennen tai jälkeen lomani varata aikoja tiheämmin. Kaikenlaiset huomiot millaisia asioita oppaassa on hyvä olla tai päivittää ovat tervetulleita! Tämä Psykoterapiassa kävijän opasvihkon ensimmäinen versio on tehty toukokuussa 2018.  Linkin oppaaseen saat aloittaessasi psykoterapian luonani ensimmäisillä kerroilla ja vanhat olemassa olevat asiakkaani saavat sen kuukausikirjeen mukana tai erikseen erillisellä lapulla halutessaan. Suosittelen opasvihkon tulostamista, jotta voit palata siihen tarvittaessa. Oppaassa on 27- sivua ja paljon erilaista asiaa, jotka koskettavat sinua eri aikoina psykoterapian kuluessa. Opasta ei ole tarkoituskaan kerralla lukea tai omaksua vaan se on apuanasi kun jokin asia sinua pohdituttaa. Rohkaisen sinua myös aina kysymään tapaamisellamme mieltäsi vaivaamia asioita!

 

Psykoterapiassa kävijän opasvihko