Tilaa päivitetty Psykoterapiaan hakeutujan opasvihko

Nyt uusi ilmainen ja päivitetty Psykoterapiaan hakeutujan opasvihko tilattavissa sähköpostiisi. Olen aika ajoin päivittänyt opasvihkoa ja tehnyt sinne lisäyksiä. Olen lisännyt opasvihkoon viisi vinkkiä ottaessasi yhteyttä psykoterapeuttiin osion, koska olen huomannut miten näinä aikoina ylipäätään vapaita aloituspaikkoja omaavan psykoterapeutin löytäminen on haastavaa.

Viimeisen vuoden aikana on minullekin tullut yhteydenottoja, jossa psykoterapeuttia on etsitty itselleen jo pidemmän aikaa. Runsaista yhteydenotoista huolimatta voi olla ettei psykoterapiaan hakeutuva ole saanut edes tutustumiskäyntiaikaa sovittua psykoterapeutille. Tämä on kovasti harmillista ja myös itse ajattelen, että tällaiseen yhteydenottoon ei ole itsestäkään mukavaa vastata kieltävästi. Kun asiakaspaikkoja ei ole ei valitettavasti muutakaan vaihtoehtoa ole. Päivitettyyn opasvihkoon olen lisännyt muutaman vinkin, joista kenties voi olla apua ottaessasi yhteyttä psykoterapeutteihin. Esittelen niistä nyt yhden.

Yksilöi yhteydenottosi suoraan tietylle psykoterapeutille

Tutustu ensin eri psykoterapeuttien kotsivuihin, jos heillä sellaisia on. Kun viestistäsi näkyy, että olet tutustunut psykoterapeutin kotisivuihin ja suuntaat yhteydenottosi vain hänelle, tuntuu viestisi henkilökohtaisemmalta. Jos laitat saman viestin suurelle määrälle psykoterapeutteja, voi vastausprosentin määrä olla valitettavasti pienempi. Sähköpostiviestit, jotka on lähetetty usealle kymmenelle tai jopa sadalle psykoterapeutille, voi helpommin jäädä vastaamatta. Itse ajattelen, että yhteydenotto sähköpostitse tai tekstiviestillä on toimivin keino, koska ainakin itse en koskaan suoraan pysty puhelimeen vastata. Puhelimeni on työpäivien aikana äänettömällä ja vastaan vain sellaisiin yhteydenottoihin, jotka esittävät asiansa viestitse.

Itse pyrin vastaamaan jokaiseen yhteydenottoon, vaikka tiedänkin ettei minulla ole esimerkiksi tällä hetkellä mahdollisuutta ottaa uutta asiakasta vastaan. Tiedän, että näin pyrkivät myös muut psykoterapeutit tekemään. Yhteydenottoja tulee kuitenkin päivittäin ja on hyvin inhimillistä myös, että epähuomiossa viestiin saattaa unohtaa vastata. Jos tiedät miten psykoterapeutti toivoo yhteydenottoa niin toimi niin. Soittopyyntöihin ei aina ole mahdollisuutta asiakastapaamisten välissä, koska usein psykoterapiaan hakeutujalla on paljon kerrottavaa ja kysyttävää eikä lyhyt soitto riitä. Tätä varten ovat ne tutustumiskäynnit, jolloin psykoterapeutilla on aikaa keskittyä sinun asioidesi äärelle. Näin itse ajattelen, mutta eri psykoterapeutit voivat toki toimia toisin ja voit hyvinkin saada soittoajan sovittua.

Mielenkiintoista itsetuntemuksen syventämisen matkaa sinulle!

Tilaa päivitetty Psykoterapiaan hakeutujan opasvihko