Kun kaikki on mahdollista ja vain oma mielesi on rajanasi,

millaista elämää eläisit unelmiesi päivänä?

Mistä heräisit? Mitä tekisit ensimmäisenä?

Kenen kanssa päiväsi viettäisit?

Mistä kaikesta olisit illalla kiitollinen illalla käydessäsi nukkumaan?

Kun unelmiesi päivän aamuna aukaiset silmäsi, niin mitä näet ensimmäisenä? Mitä tunnet ja ajattelet? Mihin toimeen ryhtyisit ensimmäisenä vai loikoilisitko vielä hetken raukeana sängyssäsi? Mieti, jos kaikki olisi mahdollista, niin millaista silloin oikeastaan olisi? Kirjoita yksityiskohtainen kuvaus tai mielikuvittele mielessäsi unelmiesi päivän kaikki tapahtumat.

Kun olen käynyt tätä harjoitusta asiakkaideni kanssa läpi, olen huomannut, että ihmisten unelmapäivä koostuu usein arkisista asioista. Joku haaveilee omasta ajasta,  toinen yhteisestä ajasta rakkaidensa kanssa. Rauhallisesta lounaasta ystävän kanssa, hemmotteluhoidoista tai siitä, että kerrankin saisi yönsä nukuttua levollisesti. Mikäli haaveissasi on jotain mihin sinulla tässä hetkessä ei ole varaa, löytyy unelmapäivästä usein jokin elementti, joka on toteutettavissa tässä päivässä. Sallitko itsellesi hetken unelmiesi päivästä?

Välillä huomaan myös, että jotkut ihmiset ovat kadottaneet taitonsa unelmoida. Kun heiltä kysyy mistä heidän unelmiensa päivä koostuu, eivät he osaa vastata ainakaan heti. Kun arki pitää tiukasti otteessaan erilaisine haasteineen ja kiireineen, voi olla ettei siinä ole tarpeeksi tilaa uusille ajatuksille. Voisiko asiat olla muka jotenkin toisinkin?

Itse ajattelen, että hyödyllisempää tahdonvoiman kasvattamisen sijaan olisi kasvattaa mielikuvittelun voimaa! Millä kaikella tavalla arkesi voisi olla erilainen? Millaisista yksityiskohdista sinun hyvä elämäsi koostuisi? Minkä arjen tilanteen toivoisit jatkossa menevän eri tavalla? Miten se menisi?

mde

Unelmapäivä