Koetko, että ihmiset näkevät sinut omana itsenäsi, sellaisena kuin itsekin näet itsesi? Entä kuinka sinä itse näet itsesi? Tuntuuko, että se mikä olet tänään, on se millaiseksi olet kasvanut ja mikä olet ollut pidemmän aikaa? Vai koetko, että olet alati muuttuva ja opit itsestäsi uutta kaiken aikaa?

Itse olen alkanut ajattelemaan, että muutun ihan joka päivä. Olen huomannut, että jos olisi ajatellut 15- vuotiaana tai 25- vuotiaana tai 35-vuotiaana sitä elämää mitä tällä hetkellä elän, en olisi sitä uskonut. Minun olisi ollut haastavaa osata kuvitella kaikkea tätä mitä elämässäsi olen ja teen, mikä minua ympäröi. Olin silloin erilainen ihminen ja olin erilainen eilenkin. Tässä valossa kun pohdin mitä kaikkea vielä tulevaisuudessa voinkaan olla niin huomaan koko ajan uskaltavani nähdä itseni laajemmin. Huomaan, että itselleni yhä useampi asia on enemmän mahdollinen kuin oli aiemmin. Välillä huomaan jopa ajattelevani ettei mikään ole täysin  mahdotonta ja kaikki yhä enemmän mahdollista. Olen jo pitkään ajatellut, että tahdonvoiman sijaan, minun on hyödyllisempää kasvattaa mielikuvittelun voimaa. Kun osaan mielikuvitella jonkin asian, alan kutsua luokseni mielikuvaani vastaavia asioita. Ihmisiä, tilaisuuksia, tapahtumia jne. Kun asiat alkavat loksahdella paikoilleen, seuraa innostus tekemiseen sen myötä eikä minun tarvitsekaan puskea tahdonvoimalla eteenpäin.

Tänään toivon sinun päivittävän itseäsi ja katsovan itseäsi Mitä kaikkea voitkaan olla- lasien läpi. Uudellenmäärittele itsesi! Jos olet ajatellut olevasi tietynlainen niin mieti oletko sitä todella tänä päivänä vai lisäksi jotain muuta? Voimme olla samaan aikaan sekä ujoja että rohkeita, monenlaisia erilaisia asioita!

 

UnelmaRatkaisu Joulukalenteri 13.12.2017