Jos saisit käsiisi elämäsi käsikirjoituksen, jossa olisi yksityiskohtaisesti kerrottu kaikkien loppuelämäsi päivien tapahtumat, niin haluaisitko tietää? Lukisitko käsikirjoitusta viikon eteenpäin, kuukauden, vuoden vai koko tarinan?

Useasti asiakkaideni kanssa käymme keskustelua, joissa tulevien päivien tapahtumat hermostuttavat tai mieli askartelee jo sellaisten haasteiden edessä, joita ei ole vielä edes odotettavissa. Pahimpaan mahdolliseen varautumista tai jonkin tietyn pulmallisen tilanteen etukäteen pelkäämistä. Entä jos saisit jo tietää, että pieleenhän se menee? Helpottaisi se sinua? Huolehtisitko tässä hetkessävielä enemmän vain vähemmän? Tai entä jos tietäisit onnistuvasi ja kaikki etukäteen hermoileminen olisi täysin hukkaan heitettyä aikaa?

Miltä tuntuisi tietää etukäteen mitä tulet viikon päästä kokemaan tai millainen elämäntilanteesi on vuoden päästä? Millaisia ajatuksia ajattelet ja miten kaiken ympärilläsi koet? Voisit lukea milloin koet vastoinkäymisiä elämässäsi ja milloin kaikki sujuu haluamallasi tavalla. Tyytyisitkö lukemaasi? Vai alkaisiko mielesi väkisin loihtia erilaisia tapahtumia, juonenkäänteitä ja ajatuksia elämäsi kulun suhteen?

Itse ajattelen, että tässä hetkessä olemisessa on lukuisia mahdollisuuksia. Se mistä haaveilin lapsena ei välttämättä ole se mistä haaveilen nyt. Se mitä halusin kaksi vuotta sitten elämääni, ei ehkä pidäkään paikkaansa tänä päivänä. Juuri nyt vasta voin haaveilla ja unelmoida siitä mitä toivon tulevaisuudeltani tänään.

Entä jos tulevaisuus näyttää täysin mustalta ja toivottamalta omassa mielessäsi? Olisiko silloin lohdullista tietää, että tulevaisuus tuo sinne värejä? Olisiko silloin hyvä, että näkisit edes pilkahduksen jostain odottamisen arvoisesta? Ajattelen, että se etten voi tietää mitä kaikkea elämääni vielä tulekaan, tekee minut uteliaaksi. Toisaalta ajattelen, että kaikki aika on aina tässä hetkessä. Voimme aina olla juuri nyt ja tässä, vaikka mieli harhailisi tulevissa päivissä tai pitelisi kiinni menneistä tapahtumista. Miten sinä teet tästä hetkestä arvokkaan ja merkityksellisen? Mitä voit juuri nyt tehdä sellaista, joka muokkaa tulevaisuuttasi haluamasi kaltaiseksi?

UnelmaRatkaisu Joulukalenteri 20.12.2017