Mistä sinun hyvän elämän ainekset koostuvat? Mitä sinulle ovat ne hienot asiat elämässä, joita kutsut elämääsi? Kuinka oikeutettu onnellisuuteen koet olevasi?

Oikeutena onnellisuus tuntuu itsestään selvältä tavoitteelta elämässä, mutta useinkaan sitä ei aina ole helppo syystä tai toisesta sallia itselle. Meille tarjoillaan onnellisuuden avaimia, mutta aina emme ota niitä vastaan. Miksi on vaikeaa uskoa toisen ihmisen vilpitöntä kohteliaisuutta tai ottaa vastaan yllättävää lahjaa? Lahja voi olla kohteliaisuus, kahvikupponen, tilaisuus, johon voisi halutessaan tarttua. Miten helppoa minulle on antaa onnea ilman, että torjuisin sen jo matkalla? Mieti itse millaista on antaa lahjaa ihmiselle, joka ei otakaan sitä vastaan? Kuinka usein jatkat kannustamista toisen vähätellessä itseään? Kuinka kauan jatkat kohteliaisuuksien jakamista, jos toinen kumoaa jokaisen sanasi?

Lahjan antaminen saattaa ilahduttaa antajaansa joskus enemmän kuin vastaanottajaa. Kuinka sinä voisit lahjoittaa toiselle tuon ilon seuraavalla kerralla ottamalla lahjan avosydämin vastaan?

Otathan tänään kaikki tarjolla olevat lahjat vastaan kiitollisin mielin!

 

UnelmaRatkaisu Joulukalenteri 23.12.2017