Jos sinun pitäisi valita yksi päivä kaikista tänä vuonna eletyistä päivistä, jonka haluaisit elää uudelleen, niin minkä valitsisit? Olisiko se jokin juhlapäivä vai tavallinen arkinen päivä? Mikä tekee päivästä sinulle erityisen ja juhlallisen? Millaisia kokemuksia sinulla on ylipäätään erilaisten juhlapäivien viettämisestä? Oletko tottunut ohittamaan ne ja koet ne yhdeksi päiväksi muiden joukossa? Vai onko juhlapäivien äärelle pysähtynyt luonut rytmiä vuodenajan vaihteluihin ja lisännyt arkisen päivän erityiseksi tekemisen tunnetta?

Toisinaan kuulen tarinoita siitä miten jostain ihmisestä tuntuu vaikka oman syntymäpäivän huomioiminen enemmän kiusalliselta kuin ilahduttavalta. Itsestä ei haluta tehdä numeroa tai olla sen enempää esillä.  Toisaalta jos kukaan ei muista merkkipäivääsi saattaa sekin vetää mielen apeaksi. Toisaalta myös juhlien järjestäminen vieraille saattaa viedä juhlittavan kaikki voimat jo niitä valmistellessa. Tällöin voi pysähtyä miettimään mitä kaikenlaista juhlilta odottaa itse? Jos uuvut jo juhlia järjestellessäsi niin ettet jaksa nauttia itse juhlahetkestä, saatko juhlasta sitä mitä siltä odotit?

Tänään voimme kaikki pysähtyä juhlimaan 100- vuotista maatamme omalla tavallamme, viettää yhdessä juhlahetken tämän arjen keskellä kukin tahoillamme!

 

UnelmaRatkaisu Joulukalenteri 6.12.2017