Millä pienellä eleellä voisit tänään helpottaa läheisesi arkea? Tai mihin itse tarvitsisit apua ja olisit valmis sitä vastaanottamaan? Olen huomannut, että hyvät teot palkitsevat usein tekijäänsä jopa enemmän kuin avun kohdetta. Itselle tulee hyvä mieli kun huomaa voivansa olla toiselle iloksi ja hyödyksi. Ajattelen, että kuitenkin on yhtä tärkeää osata myös vastaanottaa apua itselleen. Toisinaan elämässä apu ei kuitenkaan mene tasaisesti kahden ihmisen välillä. Toinen saattaa olla enemmän tarvitseva kuin toinen. Toisaalta elämäntilanteen muuttuessa osat voivat myös vaihtua. Olen myös huomannut, että joku ihminen voi jossain ihmissuhteessa olla enemmän se apua tarvitseva pidemmän aikaa. Toisella ihmisellä onkin enemmän voimavaroja ja mahdollisuuksia auttaa. Usein kuitenkin avun antaja saa joltain kolmannelta itselleen jotain tai hänen elämäntilanteensa tuo hänelle sellaisia mahdollisuuksia, jotka lisäävät hänen voimavarojaan.

Jokainen meistä on vastuullinen kuulostelemaan omia rajojaan. Itseään ei ole viisasta uuvuttaa toisen ihmisen auttamisen kustannuksella. Kun laitat sen happinaamarin omille kasvoillesi ensin, jaksat myös auttaa sen jälkeen toista ihmistä.

Anna tänään apuasi sille ihmiselle, jonka arkea haluat helpottaa. Tai jos sinun on haastavaa vastaanottaa itse apuasi niin pyydä rohkeasti itsellesi apua tänään jossain sellaisessa asiassa, jonka tekeminen yhdessä tuntuu mielekkäämmältä kuin yksin!

UnelmaRatkaisu Joulukalenteri 7.12.2017