Voimavaratalo

Millainen on sinun voimavaratalosi? Millaisten perusteiden päällä talosi seisoo? Onko voimavaratalosi perusta luotu jo lapsuudessa vai oletko sen itse rakentanut uudestaan vahvaksi myöhemmin? Millaisista elementeistä voimavaratalosi rakenteet on luotu? Tämän artikkelin avulla voit pohtia kuinka voimavarasi ovat elämässäsi rakentuneet ja millaisia ne ovat nyt.

Millaiselle maaperälle talosi on rakennettu?

Jos pohdit millaiseen perheeseen olet syntynyt ja millainen on elämäntilanne perheessäsi ollut niin mielikuvittele millainen maisema sinulle tulee mieleen? Onko voimavarojesi talo alkanut syntymään tasaiselle vai rinnetontille? Onko maaperä ollut luja ja vakaa vai onko se antanut pehmeydellään periksi heiluttaen jo alkavia perustuksia? Tai onko maaperä ollut turhankin kova ja karu?

Millaisiin olosuhteisiin olet perheesi elämäntilanteessa syntynyt? Onko alkuvuodet olleet lempeiden säiden ja tuulien tukemaa vai oletko syntynyt myrskyn keskelle? Onko lapsuudessa vaihdelleet erilaiset säät aurinkoineen ja sateineen vai onko lapsuuttasi varjostanut suru ja menetykset? Miten olet erilaisten säiden ja olosuhteinen keskellä selviytynyt? Onko sinulla ollut ihmisiä, joista ottaa tukea? Oletko keksinyt keinoja, joilla itse olet päässyt takaisin jaloillesi? Oletko kokenut maaperän ja olosuhteiden ravitsevan tuoden hyvät kasvun edellytykset omien voimavarojesi synnylle?

Millaisista materiaaleista talosi on rakennettu?

Kun pohdit omia voimavarojasi ja tunnistatko kuinka tukevasti näistä materiaaleista sinun vahvuutesi, luottamuksesi ja uskosi on rakentunut? Millaisesta materiaalista voimavaratalosi seinät on tehty? Ovatko ne tiiviit ja suojaisat? Vai näkyykö niistä läpi päästäen tuulen ja tuiverruksen pureutumaan sisuksiisi saakka?

Millaiset ovat voimavaratalosi ikkunat? Suuret ja valoa sisään tuovat vai pikkuruiset ja pölyiset? Kuinka paljon sinulla on voimia ottaa uutta vastaan, kirkastaa näkökulmaasi? Tuntuuko sinusta sisään pyrkivä valo piristävältä vai koetko tarvetta vetää verhot ikkunoiden eteen?

Millainen on voimavaratalosi katto? Suojaako se sinua erilaisten säiden vaihdellessa ympärillä? Vai läpäiseekö se sisäänsä kaiken tuoden turvattoman olon ja rajattomuuden? Onko talossasi millainen ilmastointi? Tasapainottuuko kylmän ja lämpimän vaihtelut tarpeiden mukaan vai koetko toisinaan jäätyväsi paikalleen tai ylikuumenevasi?

Millainen on voimavaratalosi lattia? Nariseeko se joka askelmalla antaen periksi askeltesi alla? Onko se kylmä ja kivinen? Vai onko talossasi lattialämmitys ja rauhoittavan maadoittava pinta? Koetko sen tuovan sinut kiinni tähän hetkeen kävellessäsi voimavaratalosi huoneissa?

Millainen on voimavaratalosi ovi? Onko taloosi kenties monta erilaista sisäänkäyntiä vai onko siinä ovea lainkaan? Puuttuuko sinulta raja itsesi ja toisten välillä, sellainen jonka voi halutessaan avata tai sulkea? Onko ovessasi lukko tai hakanen vai pääseekö siitä kuka tahansa koska tahansa kulkemaan? Entä mitä kaikenlaista muuta voimavaratalosi sisältä ja ulkoa löytyy? Millaiselta talosi näyttää kun katselet sitä kauempaa? Millainen väritys voimavaratalossasi on ja millainen on se ihminen, sinä, joka asut tuossa talossa?

Voimavaratalo
Merkitty: