Vuosi sitten uudistettuani kotisivujani aloitin blogini pitämisen. Alkuun kävijöitä sivuillani oli harvakseltaan, mutta ilokseni olen huomannut sen tavoittaneen tänä päivänä jo useamman lukijan. Tämän vuoden kesäkuun puolessa välissä kotisivuilleni asennettiin  laskuri kirjaamaan käyntejä sivustollani. Kuukauden aikana käyntejä on kertynyt jo yli 3000, mikä osaltaan kannustaa minua jatkamaan blogin pitämistä. Ajatuksenani on ollut, että psykoterapiaan hakeutuva ihminen saisi tarpeeksi tietoa jo etukäteen mitä kaikkea psykoterapiassa tapahtuu ja millaisia asioita siellä pohditaan. Samalla koitan aina omalta osaltani laskea psykoterapiaan hakeutuvan ihmisen kynnystä ottaa yhteyttä! Monta tarinaa olen kuullut siitä miten juuri ensimmäiset yhteydenotot ovat niitä raskaimpia apua etsiessä. Ilokseni olen saanut vuosien varrella liikuttua yhteydenotoista ja tapaamisista, joissa ihminen ylittää kynnyksen, antaa itselleen mahdollisuuden muutokseen. Psykoterapiaan hakeutuessa ei välttämättä usko muutokseen ole vahva, mutta tämä ei ole este vaan ensimmäinen asia, jota voimme alkaa tarkastelemaan terapiassa. Toisinaan taas ihminen ei tarvitse paljoakaan vahvistusta uskoakseen muutokseen, ainoastaan uusia näkökulmia ja työkaluja ja asiat lähtevät jo puolessa vuodessa aivan uusille raiteille! Tämäkin on mahdollista ja myös näitä hetkiä olen ilahduttavan monta kertaa saanut olla todistamanssa terapia asiakkaideni kanssa.

Blogia kirjoittaessani koitan miettiä mistä juuri sinä haluaisit lukea? Millaiset asiat sinua pohdituttavat liittyen psykoterapiaan tai terapiassa käymiseen? Millaisten asioiden tietäminen ennalta helpottaisi sinua hakeutuessasi terapiaan?

Ottaisin mielelläni vastaan ideoita ja jutun aiheita blogiani varten juuri sinulta! Laitathan minulle sähköpostia marika(ät)unelmaratkaisu.fi.

 

Vuosi blogia takana