Yksilö kirjallisuusterapiaan tilaa!

Huhtikuusta 2022 alkaen mahdollisuus aloittaa kirjallisuusterapia kanssani. Haluatko kirjoittaa elämäsi tarinaa selkeyttääksesi kokemaasi tai uudelleenkäsikirjoittaa elämäsi kokemukset eheyttäväksi tarinaksi? Haluatko vapautua traumaattisista kokemuksista tai oppia säätelemään vireystilaasi hyödyntäen kirjallisuusterapeuttisia menetelmiä? Haluatko lisätä itsetuntemustasi ja mielikuvitella tulevaa, vapauttaa tai säilyttää jo elettyä? Mikä tahansa sinussa, ajattelussasi, elämässäsi, kaipaa lähempää tarkastelua, voimme yhdessä pysähtyä näiden teemojen ympärille. Kirjallisuusterapia on yksilöllinen matka kohti sinulle tärkeitä kysymyksiä.

Toisin kuin psykoterapia tapaamisissa, en tee muistiinpanoja käynneiltäsi tai kirjoita lausuntoa vaan sinä olet tämän kirjallisuusterapeuttisen matkan muistiinlaittaja. Kirjallisuusterapia käynnit eivät siis ole psykoterapiaa, vaikka toki saat kaiken ammattitaitoni ja ammattietiikkani käyttöösi tapaamisillamme.

Voimavarakeskeinen kirjallisuusterapia on terapeuttisesti voimauttava vuorovaikutusprosessi. Kirjallisuusterapeuttina minä ohjaan sinulle erilaisia itsetuntemustasi syventäviä harjoituksia. Apuna voidaan käyttää kirjoittamisen lisäksi mm. musiikkia, elokuvia, kuvataidetta, valokuvia, kehollisia harjoituksia ja erilaisia valmiita kirjallisia aineistoja. Kirjoittaminen toimii itsessään jäsentämisen välineenä ja tuo näkyväksi ajatuksiasi, tunteitasi ja kehosi tuntemuksia. Tämä itsessään on hoitavaa ja voimauttavaa. Halutessasi voit jakaa omia ajatuksiasi minulle vapaasti kertoen tai myös suoraan omaa tekstiäsi lukien. Kirjallisuusterapia sopii kaikille, jotka ovat valmiita pysähtymään kuuntelemaan omaa sisäistä tarinaansa eikä se vaadi mitään erityisosaamista kirjoittamiseen liittyen.

Kirjallisuusterapiaa voidaan harjoittaa monella tapaa. Suomessa vuodesta 1981 alkaen toiminut Suomen Kirjallisuusterapia ry on tehnyt kirjallisuusterapiatyötä tunnetuksi. Kirjallisuusterapiayhdistyksen kotisivuilta voit tutustua tarkemmin mm. kirjallisuusterapian teoriaan ja historiaan sekä ajankohtaisiin koulutuksiin. Minä tarjoan yritykseni Tmi UnelmaRatkaisun kautta voimavarakeskeistä kirjallisuusterapiaa niin yksilöille, ryhmille kuin verkkokurssina.

Voimavarakeskeisen lähestymistavan, jota toteutan kirjallisuusterapiassa, ajattelen koostuvan dialogisuudesta, ratkaisukeskeisyydestä, narratiivisuudesta ja reflektiivisyydestä. Työotteena olen myös syvästi vaikuttunut traumainformoidusta lähestymistavasta ja mieli-keho yhteyden havainnoinnista, jota pyrin syventämään koko ajan kaikessa työssäni. Olen valmistunut kirjallisuusterapeutiksi kesäkuussa 2021 ja parhaillaan opiskelen psykofyysisen psykoterapian perusopintoja, joista valmistun kesäkuussa 2022. Aiemmin olen kouluttautunut ratkaisukeskeiseksi psykoterapeutiksi v. 2011 ja voimavarakeskeiseksi työnohjaajaksi v. 2017. Lisää minusta ja osaamisestani voit lukea täältä!

Mikäli olet kiinnostunut kirjallisuusterapiasta voit varata ensin tutustumiskäyntiajan 45 min, jossa käymme läpi toiveitasi kirjallisuusterapian suhteen ja kerron sinulle kirjallisuusterapian hyödyntämisen mahdollisuuksista itsetuntemuksesi vahvistamisen tai tietyn tavoitteesi suhteen. Tutustumiskäynnin aikana voimme alustavasti suunnitella kuinka pitkä kirjallisuusterapia olisi sinulle tässä kohtaa hyödyllinen. Kirjallisuusterapiaan tutustumiskäynnin hinta 45 min on 60 €.

Yksilö kirjallisuusterapiassa tapaamiset toteutuvat 2-4 viikon välein. Kirjallisuusterapia tapaamisia voidaan toteuttaa joko etäyhetydellä tai Jyväskylässä toimitilallani. Valittavanasi on tutustumiskäynnin jälkeen seuraavat vaihtoehdot:

  • Pieni sukellus kirjallisuusterapiaan: 5 x 60 min kirjallisuusterapia tapaamiset
  • Syvä sukellus kirjallisuusterapiaan: 10 x 60 min kirjallisuusterapia tapaamiset

Jos olet kiinnostunut kirjallisuusterapiasta niin olethan minuun yhteydessä tutustumiskäynnin merkeissä?

Aloitetaanko yhteinen kirjallisuusterapeuttinen matka?

Lue lisää kirjallisuusterapiasta täältä!

Yksilö kirjallisuusterapiaan tilaa!