Kurssit, koulutukset ja ryhmät

Aistimatka itseeni- retriitti 18.5.-20.5.2023

Teemme kolmen päivän aikana aistimatkaa itseemme, keskittyen kehon ja mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen. Herättelemme eri aistien ja elementtien, näkökulmien kautta, itsestämme irtipäästettäviä, aikansa eläneitä, kokemuksia ja ajattelumalleja, kehon tuntemuksia. Pysähdymme itsemme äärelle, kuulostelemaan siellä olevia ja syntyviä, uusia ajatuksia, aistimuksia lisäten mielen ja kehon rauhaa. 

Retriitillä käytämme erilaisia kokonaisvaltaisia lähestymistapoja ja menetelmiä, joiden avulla jokainen voi löytää myös uudenlaisia kokemuksia ja oivalluksia itsestään. Retriitti on matka, jossa jokainen saa rauhassa omaehtoisesti, turvallisella ilmapiirissä, olla juuri oma itsensä eikä retriitillä vaadita mitään erityistaitoja kirjoittamisen, itseilmaisun tai liikkumisen suhteen. Voit ottaa retriitiltä niitä elementtejä ja ajatuksia, jotka tukevat sinun matkaasi itseesi. Osallistut ohjelmaan sillä tavalla kuin se on sinulle luontevaa. Omien ajatusten ja kokemusten jakaminen on vapaaehtoista, voit hyvin myös keskittyä omaan sisäiseen matkaasi. 

Aistimatka itseeni -retriitillä käytämme erilaisia luovia kirjallisuusterapeuttisia menetelmiä kuten terapeuttista kirjoittamista, korttityöskentelyä ja luovaa maalaamista. Vahvistamme keho- mieli yhteyttä erilaisilla rauhallisilla ja lempeillä liikkeillä, meridiaanivenyttelyllä ja teemme kehokartan sekä annamme äänimaljakylvyn hoitaa sanattomasti kehoamme. Retriitillä tutustumme energia-anatomiaan, elementtiteoriaan ja vahvistamme luontoyhteyttä.

Kuvat: Jani Salonen, Elina Käkelä ja By Emmi Oy

Paikka: maalaishotelli Morva  Jämsässä luonnon keskellä, kauniissa maalaismiljöössä. Majoittuminen 2 hengen huoneissa täysihoidolla sisältäen 2 x aamupalan , 2 x lounaan, 2 x päivällisen 2x kahvi/välipala ja 2 x iltapalan.

Aika: Helatorstaina 18.5.2023- lauantaina 20.5.2023
– Aloitamme torstaina klo: 14:00
– Lopetamme lauantaina lounaaseen klo: 12.00

Hinta: 530€ kahden hengen huoneessa. Mahdollisuus majoittua myös yhden hengen huoneessa, jolloin hinta 605 €.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 15.4.2023!

– varausmaksu 200 € maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä ja loput ennen retriitin alkua.
Varausmaksu Hoitohuone Valokehon verkkokaupan kautta! www.valokeho.fi/verkkokauppa

Retriitin matkaoppaat: 

Mira Vatanen/ Hoitohuone Valokeho – koulutettu hieroja, luontaishoitaja, vyöhyke-ja shiatsuterapeutti, energiahoitajakouluttaja, jooganohjaaja

www.valokeho.fi

Marika Hopeakoski/ Tmi UnelmaRatkaisu – ratkaisukeskeinen psykoterapeutti, kirjallisuusterapeutti, voimavarakeskeinen työnohjaaja

www.unelmaratkaisu.fi

Kuva: Jani Salonen

Ohjelma:

Retriitille torstaina klo 14 saapuessasi pääset tutustumaan meihin matkaoppaisiisi ja kanssakulkijoihin tällä matkalla, jota teet ensisijaisesti itseesi. Saat saavuttuasi rauhassa asettua itseesi, oman kehosi ja mielesi tämänhetkistä olotilaa aistimaan. Käymme läpi retriitin ohjelmaa ja luomme yhdessä turvallisen ilmapiirin, jossa sinulla on lupa olla rauhassa itsesi sekä toisten kanssa. Maalaishotelliin pääset majoittumaan klo 16.00. Majoittumisen jälkeen syvennymme havainnoimaan kehon aistimuksia ja taltioimaan huomiosi kehokarttaan. Runsaan aistillisen päivällisen jälkeen pääset rentoutumaan lempeiden meridiaani venyttelyn avulla. Lopuksi annamme äänimaljakylvyn syventää rentoutumisen ja asettumisen tilaa, jonka jälkeen on hyvä asettua lepäämään maalaishotellin viihtyisiin huoneisiin. Halukkaille mahdollisuus vielä rentoutua hotellin iltasaunassa tai pulahtaa lammen raikkauteen.

  

Perjantaina  teemme aistimatkan läheiselle Morvan vuorelle. Matkalla pysähtelemme eri elementtien kautta kehomme äärelle ja teemme tietoista kävelyä. Pari tuntia kestävällä aistimatkalla, etenemme rauhalliseen tahtiin itseämme kuulostellen, helppokulkuisessa maastossa luontoa ja itseämme aistien. Käymme Morvan vuorelle kulkiessamme 7 mitta-askelta itseen- harjoituksen avulla läpi suhdettamme itseemme ja taltioimme havaintojamme ylös terapeuttisen kirjoittamisen avulla. Näköalatornista haemme uusia näkökulmia ja löydämme oman voimaelementtimme. Paluumatkalla pohdimme mistä kaikesta on tässä kohtaa elämää hyvä luopua ja etsimme oman elementin illan luopumisriittiin. Päivän aikana syvennämme kokemaamme mielikuvamatkan ja terapeuttisen kirjoittamisen avulla. Luopumisriitin jälkeen illalla annamme alitajunnan alkaa työstää tulevaa. Otamme intuitiivisesti korttimandalasta viestejä ja annamme äänimaljakylvyn helliä ennen asettumistamme taas maalaishotellin viihtyisiin huoneisiin. Mahdollisuus asettua jälleen vielä hotellin saunan lämpöön tai pulahtaa läheisessä lammessa.

Lauantaina käymme läpi yhdessä koettua ja alamme suuntaamaan ajatuksia kohti paluumatkaa. Ilmaisun tauluun taltioimme maalaten tai kirjoittaen oivalluksia matkaevääksi arkielämäämme. Pohdimme kuinka retriitillä koetun ja ymmärretyn uuden ajatuksen, kokemuksen, kehossamme olevan rauhan, saamme pidettyä elävänä myös arkemme ihmissuhteissa ja tilanteissa. Teemme uudestaan kehokartan ja vertaamme tuntemuksia retriitin alun tuntemuksiin. Lauantaina yhdessä nautitun lounaan jälkeen on aika suunnata takaisin omaan arkeen.

Koko retriitin ajan hellimme kaikkia aistejamme nauttien retriittiohjelman lisäksi maalaishotelli Morvan herkullisista ruuista: 

”Arvostamme lähi- ja luomuruokaa, jonka alkuperä on tiedossa. Haluamme tarjota aitoja, luonnollisia makuja. Valmistamme tarjottavamme itse, mahdollisimman alusta alkaen, korkealaatuisista ja lähellä tuotetuista raaka-aineista. Me rakastamme ruokaa, ja meille on sydämen asia saada tarjota vieraillemme laadukkaita, puhtaita ja aitoja makuelämyksiä, perinteitä ja luonnollisuutta vaalien. 

Eri vuodenajat näkyvät keittiössämme. Sadonkorjuun aikaan haemme kasvikset suoraan pellosta, sienet ja marjat metsästä, sekä käytämme villiyrttejä sesonkien mukaan. Ruisleivänkin leivomme itse 100 % luomurukiista yli sata vuotta vanhaan juureen. Oman käden jälki näkyy ja maistuu kaikessa – alusta loppuun asti.

Tuotteemme ovat laktoosittomia, ja keittiössämme valmistuu tilauksesta erilaiset erityisruokavaliotkin. Kunnioitamme luontoa ja käytämme luonnonvaroja ekologisesti satokauden ja vuodenkierron mukaan elämällä. Näin edistämme myös terveellisyyttä ja makujen aitoutta: vuodenkierron mukaiset luonnonantimet eivät tarvitse sen paremmin pitkiä kuljetusmatkoja kuin säilöntäaineitakaan. Näin tuotteet ovat myös taatusti tuoreita, parhaimmillaan jopa suoraan pellosta tai metsästä tuotuja. Kasvikset ovat satokauden aikaan myös maukkaimmillaan, sillä ne ovat saaneet kasvaa luonnollisesti, ilman keinotekoisia apukeinoja.”

Lähde: www.morva.fi

Kuva: Elina Käkelä

Tilaa ilmainen 3-osainen videosarja Aistijaiset

Nyt tilattavissa ilmaiseksi sähköpostiisi 3-osainen videosarja Aistijaisia! Saat pieniä Aistijaisia tulevalta retriitiltämme pienien harjoitusten muodossa ja kerromme myös lisää retriirin ohjelmasta, paikasta ja itsestämme retriitin matkaoppaina.

1 osa: NYT HETKI- harjoitus keholle

2. osa: ENERGIAVIRTAUS- harjoitus

3.osa: STANLEY ROSENBERGIN PERUSHARJOITUS

TILAA VIDEOSARJA TÄSTÄ ITSELLESI KATSOTTAVAKSI!

Saat ensimmäisen videon katsottavaksesi saman tien, toisen 24 tunnin päästä ja kolmannen 48 tunnin päästä tilaamisestasi.

Aistimatka itseen-retriitti

Suorittajasta hetkestä eläjäksi- kasvuryhmä (jatkuva haku)

Haluaisitko oppia jatkuvan suorittamisen sijaan elämään hetkessä ja kehittämään sisäistä puhettasi itsellesi armollisemmaksi? Haku avoinna nyt Suorittajasta hetkessä eläjäksi- kirjallisuusterapeuttiseen kasvuryhmään. Kasvuryhmä tapaa 13 kuukauden ajan, joista ensimmäinen kerta on yksilötapaaminen. Silloin teemme yhdessä sinulle henkilökohtaisen kasvunkarttasi. Kasvuryhmä kokoontuu vuoden aikana yhteensä kahdeksan kertaa ja lisäksi saat neljänä kuukautena videotervehdyksen sekä itsetuntemustasi lisääviä kirjoitusharjoituksia. Ennen kun päätämme kasvuryhmän yhteisesti, on sinulla toinen yksilötapaaminen kanssani, jolloin tarkastelemme uudestaan henkilökohtaista kasvunkarttaasi ja kasvunpolkuasi. Saat vuoden aikana sekä kasvuryhmän että minun tukeni matkalla Suorittajasta hetkessä eläjäksi! 

Kasvuryhmä alkaa kun ryhmään hakee vähintään neljä kasvuryhmäläistä. Kasvuryhmään otetaan maksimissaan 6 ihmistä kerrallaan. Ensimmäinen mahdollinen ajankohta kasvunryhmän aloittamiselle on huhtikuu 2023! Voit hakea myös myöhemmin alkavaan ryhmään syksylle 2023. Kirjallisuusterapeuttisessa kasvuryhmässä pääset syventämään itsetuntemustasi ja käytät kirjoittamista omalla tavallasi tukemaan kasvuasi. Mitään erityistaitoja kirjoittamisen tai minkään muunkaan taidon suhteen ei ole. Tämä kasvuryhmä antaa sinulle mahdollisuuden pysähtyä itsesi äärelle katsomaan itseäsi uusista näkökulmista ja löytämään armollisempaa asennetta itseäsi kohtaan. Saat ikään kuin mahdollisuuden kasvaa omaan mittaasi, lempeässä ja hyväksyvässä ilmapiirissä, minun ja kasvuryhmäläisten kanssa.

Kasvuryhmän kaksi yksilötapaamista ovat kestoltaan 60 min ja kahdeksan ryhmätapaamista 120 min. Ryhmä kokoontuu UnelmaRatkaisun toimitilalla Jyväskylässä. Neljänä kuukautena, jolloin emme tapaa kasvokkain, saat videotervehdyksen muodossa itsetuntemusta lisääviä kirjoitusharjoituksia yhteensä siis neljä kertaa. Ajattelen, että uusien lähestymistapojen omaksuminen osaksi omaa ajattelua, kaipaa aikaa. Tämä vuoksi kasvuryhmä on suunniteltu tapaamisten suhteen väljäksi, jotta ehdit omassa arjessasi soveltaa oivaltamaasi.

Haluaisitko oppia jatkuvan suorittamisen sijaan elämään hetkessä ja kehittämään sisäistä puhettasi itsellesi armollisemmaksi?

Ryhmäkoko: 4-6 henkilöä

Kasvuryhmän ohjaaja: psykoterapeutti, kirjallisuusterapeutti Marika Hopeakoski

Hinta: 950 €, sisältää kaksi yksilötapaamista 60 min ( arvo 250 €), kahdeksan 120 minuutin kasvuryhmän kanssa tapaamista sekä neljänä kuukautena videotervehdykset kirjoitustehtävineen.

Kasvuryhmä maksetaan joko yhdessä osassa huhtikuussa 2023 tai mahdollisuus maksaa myös

  • 2. erässä (huhtikuu  ja syyskuu 2023) sisältäen laskutuskulut 2 x 480 €, kokonaishinta 960 €
  • 13. erässä (kuukausittain) sisältäen laskutuskulut 75 €/ kk, kokonaishinta 975 €.

Hinta voimassa vuoden 2023 puolella alkaneisiin kasvuryhmiin. 

Sovimme jokaisen alkavan kasvuryhmän kanssa yhdessä tapaamisajat ja myös tämä vaikuttaa kasvuryhmää kootessa millaisina hetkinä sinun on mahdollista osallistua kasvuryhmään. Kasvuryhmä voidaan toteuttaa myös kokonaan etänä mikäli tällainen ryhmä olisi syntymässä.Syksyn ajat sovimme yhdessä kasvuryhmän kanssa heti ensimmäisellä yhteisellä tapaamisella toukokuussa! Pääset siis vaikuttamaan syksyn tapaamisaikoihin. Huhtikuun yksilötapaaminen sovitaan jokaisen ryhmäläisen kanssa erikseen.

Hakuohjeet:

Lähetä minulle sähköpostia: marika@unelmaratkaisu.fi ja otsikoi postisi Suorittajasta hetkessä eläjäksi- kasvuryhmään ilmoittautuminen. 

Kerro sähköpostissa vapaamuotoisesti mikä sinussa saa tässä kohtaa elämääsi hakemaan kasvuryhmään ja millaisia odotuksia, mahdollisia kysymyksiä, sinulla on kasvuryhmää kohtaan. Kerro alustavasti kuinka pystyt sitoutumaan tapaamisiin; millaiset kellonajat ja päivät sinulle sopivat. Onko sinulla jotain erityistoivomuksia kasvuryhmän suhteen, jotta sinun olisi luottavainen mieli liittyä osaksi kasvuryhmää. 

Vastaan sinulle henkilökohtaisesti ja kun näyttää, että ryhmä olisi muodostamassa kutsun sinut yksilötapaamiseen. Pääset ennen kasvuryhmän alkamista käymään omaa elämäntilannettasi kanssani läpi ja teemme henkilökohtaisen kasvunkarttasi.

Ota rohkeasti yhteyttä, jos sinulla on mitä tahansa kasvuryhmään liittyvää kysyttävää?

Kasvuryhmään on jatkuva haku! Huhtikuussa 2023 ensimmäinen mahdollinen ajankohta, jolloin ryhmä voi käynnistyä mikäli ryhmään hakenut vähintään neljä.

Minulla on oikeus- ryhmä alkaa kesäkuussa 2022

Minulla on oikeus-ryhmä alkaa kesäkuussa yksilötapaamisella, jossa pääsen tutustumaan jokaiseen ryhmäläiseen henkilökohtaisesti ennen ryhmätapaamisten alkua. Elokuusta-joulukuuhun 2022 ryhmätapaamiset tiistaisin kerran kuussa. Valittavana sekä etäryhmä tai lähiryhmä täällä toimitilallani Rautpohjassa Jyväskylässä. Lisäksi Minulla on oikeus-verkkokurssi kaiken aikaa käytössäsi. Hakuaika ryhmään 31.5.2022 mennessä !

Yksilötapaamiset sovitaan jokaisen ryhmään tulijan kanssa erikseen kesäkuulle. Tällöin pääsen henkilökohtaisesti tutustumaan sinuun ja ottamaan yksilölliset toiveesi/ tarpeesi huomioon ryhmän aikana. Ryhmätapaamiset ovat elokuusta joulukuuhun kerran kuussa tiistaisin klo: 9-11 ( etä) ja klo: 16-18 (lähi). Ryhmätapaamisen päivät ovat: 16.8., 6.9., 4.10., 8.11. ja 20.12.2022.

 Ryhmäkoko on 4-6 henkilöä, joten saat hyvin myös ryhmässä ollessasi henkilökohtaisen tukeni matkalla kohti oikeuksien kartoittamista ja vahvistamista. Lisänä ryhmän tuki, joka parhaimmillaan rikastuttaa ja tuo erilaisia näkökulmia jaettavaksi. 

Jokainen Minulla on oikeus-ryhmän ja ryhmäläisen matka kohti oikeuksia on yksilöllinen. Oikeudet avautuvat jokaiselle hyvin yksilöllisellä ja monitahoisella tavalla riippuen tähän asti koetusta elämänpolustasi. Ryhmässä jaat tarinaasi sen verran kun koet sen mielekkääksi ja minä ryhmän ohjaajana huolehdin, että jokainen saa olla osa ryhmää omana itsenään. Ryhmässä oleminen ei vaadi mitään erityistaitoja kirjoittamisen suhteen vaan sopii kaikille itsetuntemuksen vahvistamisesta kiinnostuneille. 

Minulla on oikeus-verkkokurssi toimii tapaamisten tukena. Ryhmätapaamisilla nostamme ryhmästä nousevia oikeuksia ja teemoja esille, käyden toki pääpiirteissään kaikki kurssin asiat läpi. Ryhmätapaamisilla mahdollisuus saada oikeuksien työstämiseen minulta ja ryhmältä tukea. Oikeuksien läpikäynnin jälkeen luomme jokaisen yksilölliset tavoiteportaat tukemaan avainoikeuden vahvistamisessa. Ryhmätapaamisten myötä vahvistamme myös päivitettyä tarinaa itsestäsi ja saat mahdollisuuden tarkastella itseäsi uudenlaisista näkökulmista.

Minulla on oikeus- ryhmä sisältää:

  • Minulla on oikeus- verkkokurssin ( käytössäsi 12 kk) 125 €
  • Yksilötapaamisen 45 min (kesäkuussa) 85 €
  • Ryhmätapaamiset 2 x 5 tuntia= 10 tuntia (elokuusta-joulukuuhun) 235 €

Kurssi maksaa siis yhteensä 445 €, mahdollisuus maksaa joko kerralla ennen kurssin alkua tai 7. osassa (kesä-joulukuu), jolloin hinta 65 €/kk.

Ota yhteyttä: marika@unelmaratkaisu.fi ja varaa paikkasi kurssille! Kurssi täyttyy ilmoittautumisjärjestyksessä.

Nyt tilattavissa!

Minulla on oikeus- vahvista oikeuksiasi kirjoittamalla- verkkokurssi

Verkkokurssi pohjautuu luomiini Minulla on oikeus- terapiakortteihin, joita olen käyttänyt osana psykoterapiaa useiden vuosien ajan. Verkkokurssilla pääset itsenäisesti tutustumaan minun opastamana oikeuksien toteutumiseen tällä hetkellä sekä aiemmin elämässäsi.

Nyt pääset tutustumaan verkkokurssin sisältöön tilaamalla ilmaisen 4-osaisen esittelyvideot sarjan sähköpostiisi! Ensimmäisen videon pääset katsomaan heti ja loput kolme ilmestyvät sähköpostiisi vuorokauden välein tilauksestasi.

MINULLA ON OIKEUS- VERKKOKURSSIN ESITTELY VIDEOIDEN SISÄLLÖT:

1. video: Tervetuloa- kurssille
2. video: Oikeuksien idea ja syntytarina, terapiakorteista verkkokurssiksi
3. video: Verkkokurssin esittely ja kurssikartta
4. video: kurssin ohjaajan Marika Hopeakosken esittäytyminen

Katsottuasi videot ja pysymällä postituslistallani saat ohjeet kuinka voit ilmoittautua Minulla on oikeus-verkkokurssille!

Mikäli koet ettei verkkokurssistani ole sinulle hyötyä tai et halua saada enää postia minulta, voit milloin tahansa poistua postituslistalta sähköpostin alareunassa olevan linkin kautta. Esittely videoiden tilaaminen ei siis velvoita sinua tietenkään osallistumaan kurssille, mutta saat tietoa milloin verkkokurssille on mahdollista ilmoittautua.

Minulla on oikeus -vahvista oikeuksiasi kirjoittamalla- verkkokurssi

Kurssi perustuu luomiini Minulla on oikeus- terapiakortteihin, joissa on 36 oikeutta. Oikeuksia läpikäymällä herätellään tarttumapintaa kirjoittamisen ja keskustelemisen avulla omiin oikeuksiin ja niiden toteutumiseen elämässäsi. Jokainen oikeus jaetaan neljään eri kategoriaan: itsestään selvät, opitut, ajankohtaiset ja vahvistettavat oikeudet. Oikeuden jakaminen selkeyttää ja saa näkyväksi jo elämässäsi läpikäydyt sekä vielä työstämisen alla olevat oikeudet. Autan sinua myös henkilökohtaisilla tapaamisilla valitsemiesi oikeuksien vahvistamista ja annan tarvittaessa uuden henkilökohtaisen kirjoitusharjoituksen työstettäväksi. Eri oikeudet avautuvat hyvinkin erilaisten elämäntapahtumien kautta yksilöllisellä tavalla eri ihmisille. 

Olen käyttänyt kortteja psykoterapiassa asiakastyössä jo useita vuosia ja olen edelleen hämmästynyt niiden kautta avautuvista asioista. Nyt haluan toteuttaa ensimmäistä kertaa verkkokurssin, jossa sinulla on mahdollisuus opastuksellani käymään itsenäisesti oikeuksia läpi. Opastan sinua kohta kohdalta verkkokursseilla kuinka sinun on hyvä työskennellä kurssilla. Verkkokurssi sisältää kuvien ja tekstien lisäksi videoita ja äänitteitä ja tarkoituksena on , että itse taltioit havaintojasi sekä oivalluksiasi ylös valitsemallasi tavalla.

Lisätietoa Minulla on oikeus- terapiakorteista saat täältä.

Tule tutustumaan UnelmaRatkaisuja-sisarsivustoon!

https://unelmaratkaisuja.newzenler.com/etusivu-uusi/


Olen luonut erillisen sivuston UnelmaRatkaisun- verkkokursseille, joita nyt ilmestynyt ensimmäinen eli Minulla on oikeus- verkkokurssi. Tästä pääset tutustumaan uuteen UnelmaRatkaisuja- sisarsivustoon. Liittymällä sitä kautta postituslistalle saat ensimmäisten joukossa tietoosi kaikki ajankohtaiset live-ja verkkokurssit, joita tulen järjestämään.