Kurssit, koulutukset ja ryhmät

Alkavat kurssit:

Uusia tulossa seuraavan kerran v. 2022! Niistä lisätietoja tulossa syksyllä 2021.

Jo päättyneet kurssit:

Alla jo päättyneitä kursseja.

Minulla on oikeus -vahvista oikeuksiasi kirjoittamalla kurssi verkossa

Huhtikuussa 2021 alkaa Teams- etäyhteydellä tapahtuva Minulla on oikeus- kurssi, joka perustuu samannimisiin luomiini terapiakortteihin. Kurssi kokoontuu huhtikuussa tiistaisin klo: 15-17 yhteensä neljä kertaa etänä. Kurssiin kuuluu myös kaksi 45 min yksilötapaamista minun kanssani, joista toinen maaliskuussa ja toinen huhtikuussa. Yksilötapaamisten aikana saat yksilöllistä tukea oikeuksien työstämiseen ja vahvistamiseen. Nämä ajat sovitaan jokaisen ryhmäläisen kanssa erikseen. Ryhmätapaamisten päivämäärät ovat: 6.4., 13.4., 20.4. ja 27.4.2021.

Kurssi perustuu luomiini Minulla on oikeus- terapiakortteihin, joissa on 36 oikeutta. Oikeuksia läpikäymällä herätellään tarttumapintaa kirjoittamisen ja keskustelemisen avulla omiin oikeuksiin ja niiden toteutumiseen elämässäsi. Jokainen oikeus jaetaan neljään eri kategoriaan: itsestään selvät, opitut, ajankohtaiset ja vahvistettavat oikeudet. Oikeuden jakaminen selkeyttää ja saa näkyväksi jo elämässäsi läpikäydyt sekä vielä työstämisen alla olevat oikeudet. Autan sinua myös henkilökohtaisilla tapaamisilla valitsemiesi oikeuksien vahvistamista ja annan tarvittaessa uuden henkilökohtaisen kirjoitusharjoituksen työstettäväksi. Eri oikeudet avautuvat hyvinkin erilaisten elämäntapahtumien kautta yksilöllisellä tavalla eri ihmisille. 

Olen käyttänyt kortteja psykoterapiassa asiakastyössä jo useita vuosia ja olen edelleen hämmästynyt niiden kautta avautuvista asioista. Nyt haluan toteuttaa ensimmäistä kertaa ryhmämuotoisen kurssin, jossa mahdollisuus saada myös vertaistukea ja näkemystä oikeuksien kanssa toisilta ihmisiltä. Terapia tapaamisilla avaan usein asiakkaalle kuinka muut saattavat kokea jonkun oikeuden, joka onkin asiakkaalle täysin itsestään selvä. Tällöin asiakas saa uutta näkökulmaa ja kenties osaa arvostaa oikeuden toteutumista omassa elämässään. Joskus jäämme kiinni vain niihin työstettäviin oikeuksiin emmekä näe kuinka moni oikeus toteutuu siihen juuri huomiota kiinnittämättä. Oikeuden jaottelu auttaa sinua omien oikeuksiesi jäsentelyssä ja kurssilla jaat ajatuksiasi vain sen verran kun koet mielekkääksi. Yksilötapaamisella voit avata halutessasi luottamuksellisesti asioita minulle enemmän. 

Keväällä 2021 järjestettävä Minulla on oikeus- kurssi kuuluu Jyväskylän kesäyliopistossa opiskelemaani kirjallisuusterapia opintoihin. Kurssin päätteeksi pyydän sinua täyttämään palautelomakkeen, jossa toivon sinun jakavan kokemuksiasi kurssista. Ryhmään mahtuu 4-7 ihmistä.

Minulla on oikeus- kurssin ryhmätapaamiset

Ryhmätapaamisilla avaamme oikeuksia konkreatian tasolle, mitä oikeus sinulle voisi tarkoittaa? Mistä näkökulmasta käsin tai elämäsi tapahtumasta saat siihen tarttumapintaa? Ryhmätapaamisilla on myös jonkun verran aikaa kirjoittaa, mutta voit jatkaa asioiden työstämistä kirjoittamalla tapaamisten välillä. 

Viimeisellä ryhmätapaamisella valitset yhden oikeuden, jota haluat erityisesti vahvistaa elämässäsi ja pohdimme ratkaisukeskeisellä otteella mistä kaikesta huomaat oikeuden toteutumisen elämässäsi? Mitä kaikkea olet oikeuden kanssa jo työstänyt, oivaltanut? Mikä on seuraava askel, josta huomaat oikeuden vahvistuneen? 

Minulla on oikeus-kurssin yksilötapaamiset

Ennen kurssin alkua olevalla yksilötapaamisella tutustumme toisiimme ja kurssin ennakkotehtävän avulla pääset avaamaan minulle henkilöhistoriaasi sen verran kun koet sen olevan tarpeellista. Etukäteen tutustumalla voin ottaa ryhmätapaamisella huomioon sinun toiveesi kurssin suhteen. 

Viimeisellä yksilötapaamisilla saat lisätukea valitsemasi oikeuden/ oikeuksien kanssa työskentelemiseen, saat yksilöllisiä jatkokirjoitusharjoituksia ja tapoja työstää oikeuden vahvistamista elämässäsi. Yksilötapaamiset järjestetään kurssin aikana erikseen sovittuna aikana. Yksilötapaamiset toteutetaan myös Teams-etäyhteydellä.

Lisätietoa Minulla on oikeus- terapiakorteista saat täältä.

HINTA: 254 €, kurssi mahdollista maksaa kahdessa osassa 127 € huhtikuussa, 127 € toukokuussa.

Hinta sisältää 2 x 45 min yksilötapaamista Teams- etäyhteydellä ryhmän ohjaaja Marika Hopeakosken kanssa kurssin alussa ja aikana ( 2 x 77 €= 154€). Lisäksi 4 x 2 tunnin ryhmätapaamiset Teams- etäyhteydellä (25 €/ryhmätapaaminen).

ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu kurssille 14.3.2021 mennessä lähettämällä minulle sähköpostia marika(ät)unelmaratkaisu.fi. Otsikoi sähköposti: Minulla on oikeus- kurssille ilmoittautuminen.

Mikäli kurssilla on tilaa lähetän sinulle pienen ennakkotehtävän pohdittavaksi, jotta tiedät millaisten asioiden kanssa yksilötapaamiselle työskentelemme.

Ensimmäinen yksilötapaaminen järjestetään maaliskuun aikana ennen ensimmäistä ryhmäkertaa eli 6.4.2021.

Voimavarakeskeinen kirjoittaminen-kurssi alkaa tammikuussa 2020

ILMOITTAUTUMINEN VOIMAVARAKESKEINEN KIRJOITTAMINEN 2020- kurssille on päättynyt!

Tammikuussa 2020 alkaa Voimavarakeskeinen kirjoittaminen -ryhmä, joka kokoontuu vuoden aikana 8 x 1,5 tuntia UnelmaRatkaisun toimitilassa Syrjälänkadulla Jyväskylässä.  Ryhmätapaamisilla hyödynnetään voimavarakeskeistä työskentelyotetta ja tehdään itsetuntemusta vahvistavia kirjoitusharjoituksia. Jokainen ryhmässä oleva saa itse päättää minkä verran haluaa jakaa henkilökohtaisia asioitaan ja ajatuksiaan.

Minä ryhmän vetäjänä huolehdin myös tekstit etukäteen lukemalla, että jakaminen ryhmässä ei käy kenellekään liian raskaaksi vaan pääpaino on jokaisen omassa työskentelyssä. Kurssin ajan saat käyttöösi suojatulla yhteydellä toimivan dokumentointityökalun kirjoitusalustoineen, jonka kautta jaat tekstisi minulle. Tämä mahdollistaa ohjelman käytön myös puhelimen kautta sanelemalla tekstiä.

Ryhmätapaamisten lisäksi ennen kurssin alkua ja kurssin lopussa jokaiselle ryhmäläiselle ratkaisu- ja voimavarakeskeiset yksilötapaamiset 2 x 45 min, jotka sovitaan erikseen jokaisen ryhmäläisen kanssa.

Voimavarakeskeinen kirjoittaminen 2020- kurssille ilmoittautuminen on päättynyt, mutta voit halutessasi tilata alta kurssiesitteen ja liittyä samalla samalla postituslistalle. Kurssiesitteen tilaaminen ei kuitenkaan velvoita luonnollisesti sinua mihinkään, mutta näin varmistat saavasi ensimmäisten joukossa tietoa kun kurssi uudestaan käynnistyy.

Tilaa tästä Voimavarakeskeinen kirjoittaminen-kurssiesite

Tästä voit tilata itsellesi Voimavarakeskeinen kirjoittaminen- ryhmän kurssi-esitteen, josta selviää: kurssin teemat ja tarkempi sisältö, ryhmätapaamisten päivämäärät, paikka, ryhmän koko ja hinta. Samalla liityt postituslistalle.

Voimavarakeskeinen kirjoittaminen- kurssin aikataulu, teemat ja hinta

KURSSIN KESTO: Tammi-joulukuu v.2020

RYHMÄN KOKO: 5-7 henkilöä

PAIKKA: UnelmaRatkaisun toimitila, Vapaudenkatu 57 as 8, 40100 Jyväskylä (3. kerros)

HINTA: 624 €, mahdollisuus maksaa 12 osassa 52 €/kk

KURSSIN HINTA SISÄLTÄÄ:

  • 8 x 1,5 tunnin ryhmätapaamiset vuoden aikana
  • kurssialusta, jossa dokumentointityökalu ja kirjoitusharjoitukset
  • 2 x 45 minuutin yksilö psykoterapia tapaaminen ohjaajan kanssa kurssin alussa ja lopussa ( 2 x 75 €= 150 € )

Tammikuussa ja marraskuussa 2020 on yksilötapaamisten vuoro. Ryhmätapaamiset ovat helmi-toukokuussa, elo-lokakuussa sekä joulukuussa yhteinen päätöskerta. Kesä-ja heinäkuun ajan pidämme ryhmässä kesätaukoa.

Ilmoittaudu odotuslistalle Voimavarakeskeinen kirjoittaminen- kurssille

Haluatko liittyä odotuslistalle ja varmistaa, että saat ensimmäisten joukossa tiedon kun seuraavan kerran Voimavarakeskeinen kirjoittaminen- kurssi alkaa?

Lähetä sähköpostia: marika( at)unelmaratkaisu. fi ja otsikoksi: Odotuslista Voimavarakeskeinen kirjoittaminen- kurssille.