Vuoden vaihde on hieno symbolinen kohta pysähtyä pohtimaan millaisia asioita haluat elämääsi kutsua? Vuosi vaihtuu, vanha jää taakse ja kaikki on taas alussa. Omien unelmien äärelle on syytä pysähtyä ja pohtia onko unelmiasi syytä päivittää? Onko aika ajaa itseesi uusi ohjelma ja tehdä ajatuksillesi kaikki vaadittavat päivitykset?

 

Itselläni on ollut tapana viime vuodet ottaa vuoden vaihteeseen selkeä kahden viikon irtiotto. Keskittyä menneiden asioiden loppuun saattamiseen, pysähtymiseen ja itseni kuuntelemiseen, jotta olen valmis ottamaan vastaan taas uutta. Olen huomannut, että jos on täynnä vanhaa ajatusta ja toimintatapaa, ei uudelle löydy tilaa tulla. Kun on saanut vain olla, tylsistyäkin, niin kas kummaa alkaa uudet ideat ja innostuneisuus taas virtaamaan.

Tämä vuosi tuo minulle kaikenlaista mukavaa uutta mukanaan työrintamalle. Jatkan edelleen psykoterapia asiakkaiden kanssa kolmena päivänä viikossa tapaamisia. Tällä hetkellä vakioajat sijoittuvat maanantaista keskiviikkoon. Valmistuttuani viime syksynä voimavarakeskeiseksi työnohjaajaksi niin täyttyvät viikkoni myös työnohjauksista. Uutena palveluna tämän vuoden aikana ovat tulossa verkkokurssit.

Ajattelen, että tulevan vuoden suunnitelmia tehdessä, on hyvä suunnitella myös millä kaikella tapaa aikoo pitää itsestään ja omasta hyvinvoinnista huolta. Tee itsellesi suunnitelma jokaiselle kuukaudelle vaikka käyttämällä alla olevaa Hyvinvoinnin vuosikello- lomaketta.

Innostavaa vuoden alkua!

 

Mitä kaikkea hyvää sinä kutsut tähän vuoteen?