Kiitollisuuden mandala

Vuoden lähestyessä loppuaan mieleni alkaa kokoamaan kulunutta vuotta yhteen. Tämä vuosi on haastanut minua, mutta tuonut myös entistä kirkkaammin esille kaiken mikä elämässäni on tärkeää ja merkityksellistä. Haasteet elämässä muistuttavat meitä pitämään huolta merkityksellisistä asioista kuten itsestäsi ja läheisistäsi. Ne voivat myös kirkastaa kaiken sen elämässäsi, josta saat olla juuri nyt kiitollinen. Millaisista asioista sinä olet kiitollinen ajatellessasi kulunutta vuotta?

Yksi keino, jonka avulla voit pysähtyä kiitollisuuden aiheiden äärelle on kiitollisuuden mandala. Voit ladata ilmaiseksi mandalan minulta tämän artikkelin lopusta. Ideana on värittää mandalaa ja samalla pysähtyä pohtimaan kulunutta vuottasi. Keskitä ajatuksesi kiitollisuuden aiheisiin vuodessasi ja pohdi millaisia kaikenlaisia hetkiä, asioita, saavutuksia ja onnistumisia vuoteesi on mahtunut? Mikäli ajatuksesi meinaa harhautua muunlaisiin ajatuksiin niin pysähdy ja lopeta hetkeksi värittäminen. Värittämisen aikana tarkkaile kuinka keskittymiskykysi ja ajatuksesi pysyvät kiitollisuuden aiheissa. Viekö värittäminen paljon aikaa ajatusten harhautuessa koko ajan arkisiin asioihin ja huolien värittämiin ajatuksiin. Kuinka kauan yhtäjaksoisesti kykenet värittämään mandalaasi kiitollisuudella? Pysähteletkö usein ja värität mandalaa monena eri kertana vai saatko kuvan kerralla valmiiksi?

Kiitollisuuden mandalan värittäminen ei ole suoritus eikä siinä ole tarkoitus ” onnistua heti kerralla”, toki näinkin voi tapahtua. Merkityksellisistä on, että sen kautta saat lisättyä itsetuntemustasi ja pysähdyt kiitollisuuden aiheiden äärelle.


Kiitollisuuden mandala