Mitä sinulle on jäänyt päällimmäisenä mieleen kuluneesta viikosta tai kuukaudesta? Ne pienet ja isot kiitollisuuden aiheet, onnistumiset ja ilon hetket? Vai hetket, jolloin koit ettet ollut parhaimmillasi? Epäonnistumiset, harkitsemattomat sanat ja teot? Se mihin kiinnitämme huomiota usein kasvaa, saa isomman merkityksen, painautuu mieleemme tiukemmin.

Mitä haluat muistaa ja kasvattaa elämässäsi?

Kokeile kirjata seuraavan viikon tai kuukauden aikana joka päivä ylös

kolme kiitollisuuden aihetta elämässäsi.  Varaa sitä varten joku vihko. Sellainen, johon tartut mielelläsi. Kirjoita vihkon aukeaman vasemmalle sivulle kolme kiitollisuuden aihetta juuri tästä päivästä.

Laita päivämäärä ja kirjoita esim.

Olen kiitollinen tänään, että…

1)     ystäväni soitti minulle ja saimme vaihtaa kuulumisia rauhassa

2)    perheestäni, siitä että he ovat juuri sellaisia kuin ovat

3)    työkaverini tarjoutui auttamaan minua tärkeän palaverin valmistelussa

Kirjoita sitten aukeaman oikealle sivulle samalla tavalla kiitollisuuden aiheita päiväten teksti myös tälle päivälle. Nyt kuitenkin kirjoitat preesensissä asioista, jotka eivät ole vielä tapahtuneet. Siis sellaisista asioista, joiden toivot jo sujuvan tulevaisuudessa hyvin. Jos tuleva viikonloppu on ohjelmoitu ja ajattelet sitä nyt jo kylmähiki otsallasi. Voit kirjoittaa esim.

Olen kiitollinen, että…

  • sain viikonloppuna hetken omaa aikaa
  • olen oppinut kieltäytymään menemästä tilauksiin, joihin en oikeasti halua mennä
  • sain huomata, että läheiseni tukivat minua tärkeässä päätöksessäni

Jälkikäteen on ilahduttavaa selailla kiitollisuuden aiheita ja huomata kenties, miten oikealle sivulle kirjatut asiatkin ovat voineet alkaa toteutumaan. Kun kirjoitat tulevista tapahtumista niin kuin ne olisivat jo toteutuneet, kasvatat samalla uskoasi siihen, että niin voi käydä elämässäsi. Kun pohdit jotain tällä hetkellä olevaa tilannetta elämässäsi, joka ei tunnu hyvältä tai ahdistaa niin mieti miten toivoisit sen sijaan asioiden olevan? Kirjaa juuri noita asioita kiitollisuuspäiväkirjan oikealle sivulle. Jo tässä päivässä toteutuneet kiitollisuuden aiheet puolestaan ovat hyviä palauttamaan mieleen oman elämän hienot asiat ja hetket. Varsinkin sellaisina hetkinä kun vastoinkäymiset tuntuvat kasaantuvan.

UnelmaRatkaisu Joulukalenteri 9.12.2017